Kılıçdaroğlu: Koalisyon olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile koalisyon kurabaileceklerini söyledi. HDP'nin barajı geçmesini istediklerini dile getiren CHP Genel Başkanı, "MHP de, HDP de koyduğumuz kriterler bağlamında koalisyon alternatifimiz olabilir." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu: Koalisyon olabilir

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, HDP ile ittifak yapabileceklerini söyledi.

Avrupa Birliği ülkelerinin Büyükelçileriyle, dönem başkanı Letonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde bir araya gelen Kılıçdaroğlu, büyükelçilerle yaklaşık 1,5 saat görüştü. Büyükelçiler "HDP barajı geçebilir mi?" yönündeki sorulara yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, HDP'nin barajı geçmesinin olumlu olacağını belirtti.

"HDP'nin barajı geçmesi olumlu olur. HDP'nin TBMM'de yer almasını isteriz, almalı da. Parlamenter demokrasiye inandığını vurgulayan bir parti hakkında aksini de düşünemeyiz"

CHP lideri "MHP de, HDP de koyduğumuz kriterler bağlamında koalisyon alternatifimiz olabilir." dedi.

Kılıçdaroğlu, Büyükelçilerin “Seçimlerden koalisyon ihtimali çıkabilir? Koalisyona hazır mısınız?” sorusu üzerine ise koalisyon şartlarını açıkladı.

“Belirli ilkeler ve değerler temelinde uzlaştığımız bir partiyle koalisyon kurabiliriz." diyen Kılıçdaroğlu, şartlarını “Tüm kurumların bağımsızlığına, yargının mutlak bağımsızlığına ve medya özgürlüğüne inanması" olarak sıraladı.

CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu'nun soykırım kararıyla ilgili olarak da "Tarafların tarihleriyle yüzleşmeleri, tarih disiplini içinde meselenin konuşulması gerektiğini savunuyoruz. 'Soykırım' tanımını karşılıklı acıların yaşanmış olması açısından doğru bulmuyoruz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

hdp koalisyon kemal kılıçdaroğlu tbmm