TSK'da değişiklik içeren teklif Genel Kurul'da

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde bazı düzenleme ve değişikliklerin yapılması için hazırlanan kanun teklifinin görüşmeleri Genel Kurul’da başladı. Teklifte, astsubay sınıfında ihtiyaç duyulan personel yaş haddi 55'ten 60'a çıkarılıyor. General ve amiraller hakkındaki disiplin tahkikatını da Milli Savunma Bakanlığı yapacak.

TSK'da değişiklik içeren teklif Genel Kurul'da

TSK’da yapılacak bazı düzenlemeleri içeren teklif Genel Kurul’a geldi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde disiplin nizamında ihtiyaç duyulan düzenleme için hazırlanan kanun teklifi Genel Kurul’da görüşülmeye başladı. Teklifte, astsubay kıdemli başçavuş rütbesindeki personelin 55 olan rütbe yaş haddi 60 yaşına kadar uzatılabilecek.

General ve amiraller hakkında disiplin tahkikatını da Milli Savunma Bakanlığı yapacak. TSK'da farklı statülerde görev yapan personele statüler arası geçiş sınavlarına ilave müracaat hakkı verilecek. Sözleşmeli erbaş ve erler de hafta içi mesai sonrası ve hafta sonu görev yerlerinden ayrılabilecek.

Muhalefetin karşı çıktığı teklifi AK Parti ve MHP ise destekliyor. Teklifin tümü üzerindeki görüşmelerde CHP grubu adına İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi söz aldı. Ordunun eğitim sisteminin bozulduğunu savunan Çelebi, “Harp okulları kuvvetlere bağlı kalmalıydı” dedi. Ayrıca 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan askeri liselerin açılması gerektiğini vurguladı.

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'dan da eleştiriler geldi. Genelkurmay Başkanlığının teşkil ettiği Yüksek Disiplin Kurulu’nun, Milli Savunma Bakanlığında kurulmasına tepki gösterdi. Özdağ, “Siyasallaşmanın nasıl devam ettiğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu ise teklifi desteklediklerini bildirdi. TSK'nın darbe girişimi sonrasında, olumsuz şartlara rağmen ulaştığı başarılara dikkat çekti. Vahapoğlu, düzenlemenin amacının, ordunun uzun vadede kullanabileceği personeli temin etmek olduğunu kaydetti.

ulusal.com.tr

tsk Milli Savunma Bakanlığı