Öncü Gençlik'ten Ekim Devrimi konferansları programı

"Ekim Devrimi'nin 100. Yılında Savaş, Devrim ve Vatan Savunması" konferansları başlıyor

Öncü Gençlik'ten Ekim Devrimi konferansları programı

Vatan Partisi, Öncü Gençlik, Bilim Ütopya Dergisi ve Teori Dergisinin düzenleyicisi olduğu konferans sırasıyla İzmir, Adana, Antalya, İstanbul ve Ankara'da yapılacak.

KONFERANSIN İLK GÜNÜ İZMİR'DE

Büyük etkinlik 3 Aralık (yarın) İzmir’de başlayacak.Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Koç, Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu, Bilim ve ÜtopyaDergisi Genel Yayın Yönetmeni Emrah Maraşo ve Teori Dergisi Yazı Kurulu Sekreteri Cemil Gözel’inkatılımcı olacağıkonferansta Tarihte Rus Devrimi, Materyalist Lenin ve Emperalizm, Türk Rus Devrimlerinin Etkileşimleri, Ekim Devriminde Öncü Partinin Rolü konuları konuşulacak.

5 gün sürecek “Ekim Devrimi'nin 100. Yılında Savaş, Devrim ve Vatan Savunması" konferanslarının tam planı ise şöyle: 3 Aralık İzmir, 9 Aralık Adana, 10 Aralık Antalya, 16 Aralık İstanbul. Son durak ise Ankara olacak.

DOĞU PERİNÇEK EKİM DEVRİMİ KONFERANSINDA

Konferansın İstanbul ve Ankara ayaklarına Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de konuşmacı olarak katılacak.

23 Aralık tarihinde Ankara'da yapılacak konferansta ise Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in yanı sıra Prof. Dr. Korkut Boratav ve Aydınlık Gazetesi Yazarı Yavuz Alogan da yer alacak.

“100. yılında Ekim Devrimi'ne bugünden ve Türkiye'den gerçekçi bir yaklaşımla bakmak önemli bir fikirsel görevdir.” diyerek beş şehirde yapılacak konferanslar dizisine herkesi davet eden Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş "Kurtuluş Savaşımızda ve insanlık tarihinde Ekim Devrimi'nin rolü büyük. Çanakkale Zaferimiz, Rus Çarlığına gidecek emperyalist yardımların yolunu kapatarak 1917 Şubat ve Ekim Devrimlerinin önünü açmıştı. Ekim Devriminden sonra Rusya’nın Lenin önderliğindeki Devrimci Hükümeti ise Osmanlı Devletini paylaşmak için yapılan gizli anlaşmaları kamuoyuna açıklayarak ülkemizin Anadolu Hükümeti önderliğinde devam eden İstiklâl Savaşını desteklemişti. Bu ilişki Ekim Devrimi'ni Türk ve Rus halklarının kader birliğinin simgelerinden biri haline getiriyor. 100. yılında Ekim Devrimi'ne bugünden ve Türkiye'den gerçekçi bir yaklaşımla bakmak önemli bir fikirsel görevdir. Beş şehirde yapacağımız konferanslar dizisine herkesi davet ediyoruz." diye konuştu.

ulusal.com.tr

vatan partisi Doğu Perinçek öncü gençlik aykut diş ekim devrimi