Doğu Akdeniz'de sıcak gelişmeler

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Doğu Akdeniz'de gerilimi büyütecek adımlar atıyor. Fransa'nın gönderdiği uçak gemisi Güney Kıbrıs'taki Limasol Limanı'na demirledi. ABD'nin de Güney Kıbrıs'a bir askeri üs inşa etmeye başladığı bildirildi.

Doğu Akdeniz'de sıcak gelişmeler

FransaDoğu Akdeniz'e uçak gemisi gönderdi. "Charles De Gaulle" adlı uçak gemisi bir süre Doğu Akdeniz semalarında uçtu. Güney Kıbrıs'taki Limasol Limanı'na demirledi.

Rum Kesimi lideri Nikos Anastasiadis, uçak gemisini gezdi. Fransa'ya teşşekür eden Anastasiadis, "Türkiye saldırgan tavrını sürdürüyor. Askeri tehditlerde bulunuyor. Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içinde yasadışı sondaj çalışmaları yapıyor. Mağusa'nın tellerle örülü bölgesi için tehditlerde bulunuyor. Libya ile yasadışı bir memorandum imzaladı." diye konuştu.

Fransa'nın uçak gemisinde bine yakın asker, 20 Rafale Marina savaş uçağı, iki adet erken uyarı sistemiyle donatılmış Hawkeye E2-C radar uçağı, bir adet Caiman helikopteri ve iki adet Dauphin Pedro helikopteri bulunuyor.

Öte yandan, Amerika’nın, İngilizlerin Kıbrıs'taki Ağrotur Üssü’nde, 10 bin metrekarelik askeri üs inşası devam ediyor.

Rum medyası, ABD’nin Türkiye’deki İncirlik Üssü’nün kapanması durumunda üssün buraya taşımayı planladığını yazdı.

İsrail ordusuna bağlı özel kuvvetler birimlerinin Güney Kıbrıs askerlerine eğitim verdiği ortaya çıktı. İsrail son tatbikatının 2019 Aralık'ta Larnaka bölgesinde “Taht Oyunları” adıyla yapılması dikkat çekti.

ulusal.com.tr

abd fransa doğu akdeniz güney kıbrıs rum kesimi