Hüseyin Gazi Türbesi’nde hukuksuz işlem

Vakıflar Müdürlüğü Hüseyin Gazi Türbesi’ni, FETÖ’nün Abant toplantılarına katıldığı iddia edilen Faruk Ali Yıldırım’ın başında bulunduğu Alevi İnanç Birliği Vakfı’na devretti. 23 yıldır görev yapan Hüseyin Gazi Vakfı ve Derneği yöneticileri ise türbenin yetkisini geri almak için mücadele veriyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a çağrı yapan vakıf yöneticileri, FETÖ ile bağlantısı olduğunu söyledikleri isimlerin incelenmesini de istedi.

Hüseyin Gazi Türbesi’nde hukuksuz işlem

Haber: Seda Akyüz Kamera: Uğur Pideci

Ankara’daki Hüseyin Gazi Türbesi Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait. Türbenin yönetim yetkisi de Alevi Bektaşi Federasyonu’na bağlı Hüseyin Gazi Vakfı ve Derneği’nde. Ancak Vakıflar Genel Müdürlüğü, vakfın yetkilerini yeni kurulan Alevi İnanç Birliği Vakfı’na devretti.

23 yıldır türbe ve yanındaki cemevinden sorumlu olan vakfın yetkilerine son verilmesine tepki ise büyük. Ulusal Kanal’a konuşan Hüseyin Gazi Vakfı ve Derneği yöneticileri yeni kurulan vakfın başındaki ismin FETÖ’nün Abant toplantılarının “müdavimlerinden” olduğunu iddia etti.

Siyaset ve bürokraside FETÖ kalıntılarının olduğunu söyleyen vakıf yöneticileri bir an önce bu durumun düzeltilmesini talep etti. Alevi dedeleri, Alevi İnanç Birliği Vakfı’nın asıl projesinin Alevi ve sunileri karşı karşıya getirmek olduğunu ifade etti.

Öte yandan türbe yetkisinin Alevi İnanç Birliği Vakfı’na verilmesinin ardından yaklaşık 206 Alevi Bektaşi Derneği, Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne yeni bir başvuru yaptı. Hüseyin Gazi Vakfı ve Derneği’ne destek veren Alevi dernekleri, türbenin yetkisinin 49 yıllığına yeniden vakfa verilmesini istedi.

ulusal.com.tr

fetö hüseyin gazi türbesi