Venezuela'da dev tatbikat

Venezuela, gövde gösterisi yaptı. 2 milyonu aşkın asker ve milisin katılımıyla Bolivarcı Kalkan 2020 tatbikatı yapıldı. Tatbikat emri veren Venezueal Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Bağımsızlık, toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliği koruyacağız" dedi.

Venezuela'da dev tatbikat

Venezuela'da 2 milyon 300 bini aşkın güvenlik gücü ve milisin katılımıyla "Bolivarcı Kalkan 2020" savunma tatbikatı düzenlendi.

Dev tatbikata ordunun yanı sıra hükümetin seferberlik ve olağanüstü durumlarda silah altına almak için oluşturduğu Bolivarcı Milis Güçleri ile siviller de katıldı.

Tatbikat Bolivarcı Milis Gücü çatısı altında olan sivilleri eğitmek amacıyla yapıldı.

Başkent Caracas ve kritik askeri noktalar olmak üzere 135 bölgede savunma senaryoları uygulandı. Tanklar, zırhlı araçlar tam teçhizat ile tatbikat gerçekleştirdi. Hava savunma unsuruları da kullanıldı.

Tatbatın emrini Venezuela Devlet Başkanı Maduro vardi. Bolivarcı Kalkan 2020'yi Venezuela Savunma Bakanı Vladimir Padrino Lopez yönetti. Lopez, Caracas'taki en büyük askeri yerleşke Fuerte Tiuna'daki faaliyetlere bizzat katıldı.

Maduro, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "2 milyon 300 binden fazla savaşçı ile bağımsızlık, toprak bütünlüğü ve ulusal egemenliği korumak için Bolivarcı Kalkan 2020 tatbikatını başlattık" ifadelerini kullandı.

Venezuela Devlet Başkanı, Carcas'ta düzenlediği toplantıda ülkesine yönelik askeri saldırı hazırlığı yapıldığını duyurmuştu.

Maduro, ABD'nin başında olduğu silahlı gurupların Kolombiya ve Brezilya'ya da eğitildiğini açıklamıştı. Venezuela bu tatbikat ile saldırı hazırlığı yapanlara cevap vermiş oldu.

ulusal.com.tr

tatbikat Venezuela nicolas maduro