6 ayın zirvesinde

FED'in tahvil alımını 15 milyar Dolar'a düşürmesinin ardından tırmanışa geçen Dolar, ikinci rekoru kırdı. Dolar, 2, 24 seviyesini aşarak son 6 ayın zirvesine ulaştı. Altın ise 9 ayın en düşük seviyesini gördü.

6 ayın zirvesinde

Amerikan Merkez Bankası Fed'in tahvil alımlarını 15 milyar Dolar'a indiren kararı Dolar'ı uçurdu, altını vurdu.

Dolar'da yukarı yönlü seyir, Amerikan Merkez Bankası FED'in aylık tahvil alımını 15 milyar Dolar'a düşürmesinin ardından başlamıştı. 2,23 seviyesinin üzerine çıkarak rekor kıran Dolar, yeni haftaya da ikinci rekorla başladı. Dolar, 2,24 seviyesini aşarak 6 ayın yeni zirvesini gördü.

Dolar'daki ateş, altını yaktı. Altın son 3 haftada yaşadığı düşüşü sürdürdü ve 1.21 seviyesine indi.

Döviz kurundaki yükselik devam ederken piyasalar gözünü Merkez Bankası'nın bu hafta yapılacak olan Para Piyasaları Kurulu toplantısına çevirdi. Perşembe günü yapılacak olan toplantıda faizlerde değişikliğe gidilmesi beklenmiyor. Ancak alınacak kararlar, Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşlarının Türkiye için vereceği not üzerinde etkili olacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Gerekirse ilişkiyi keseriz" ifadeleriyle hedef aldığı Uluslararası Kredi Derecelendirme kuruluşları Fitch ve Moody's Ekim ayında not güncellemesi yapacak.

ulusalkanal.com.tr

dolar zirve