Davutoğlu'ndan açıklama: “Kriz kapımızda!“

Kriz kapımıza dayandı. Açıklama Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'ndan geldi. Irak'ta IŞİD teröründen şimdiye kadar bahsetmeyen Davutoğlu tavrını değiştirdi. Dışişleri Bakanı, "Irak ve Suriye birbirine bağlanmış durumda, kriz kapımızda" dedi.

Davutoğlu'ndan açıklama: “Kriz kapımızda!“

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak'ta yaşanan IŞİD terörü ile ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Çatışmaların başlaması ve IŞİD'in Türk vatandaşlarını kaçırmasının ardından "Irak'ta kaos var diyemeyiz" diyen Davutoğlu bu kez tavrını değiştirdi, "kriz kapıda" dedi. Dışişleri Bakanı'nın Suriye ile Irak'ın birbirine bağlandığını söylemesi ise oldukça dikkat çekiciydi.

Davutoğlu, "BM Güvenlik Konseyi’nin doğru zamanda doğru insani, evrensel değerlere atıfta bulunarak hayata geçiremediği inisiyatiflerden dolayı bu noktaya gelmiş bulunuyoruz. Irak ve Suriye girift bir biçimde birbirine bağlanmış durumda. Şu anda büyük bir kriz kapımızda ve biz komşular olarak bundan etkileniyoruz" dedi.

Üçüncü İstanbul Arabuluculuk Konferansı’nda konuşan Davutoğlu, Irak'ta Sünni direnişi örgütlediklerini de şöyle belirtti; "2006’da kimse bizden talep etmemesine rağmen İstanbul’da tüm Sünni direnç gruplarını bir araya getirmek amacıyla bir inisiyatif üstlendik. 4 ay boyunca ben kişisel olarak, başdanışman olarak müdahildim ve Sünnilerin tüm liderlerini, tüm Sünni menşeli direnç gruplarının temsilcilerini bir araya getirdik. 2009’da yeniden aynısını yaptık."

Davutoğlu, bu açıklamasından saatler sonra, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ve Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ile telefonda görüştü.

ulusalkanal.com.tr

suriye ırak Ahmet Davutoğlu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ışid