MGK, F-Tipi için kararını verdi

F Tipi Örgüt'le mücadele, Milli Güvenlik Kurulu'nun gündemine alındı. Örgüt, MGK'da terörle mücadelenin "iç ve dış güvenlik tehdidi" bölümüne girdi. F tipi yapı, "darbeci ve çeteci terör örgütlerinin engellenmesi" başlığıyla mercek altına alınacak.

Yasadışı dinleme ve Casusluk operasyonlarının hedefi olan F tipi örgüt şimdi de Milli Güvenlik Kurulu gündemine alındı.

Örgüt, Milli Güvenlik Kurulu’nun değişmez gündem maddesi olan terörle mücadelenin ‘iç ve dış güvenlik tehdidi’ bölümüne yerleştirildi.

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre, istihbarat birimleri F Tipi örgüte ilişkin ayrıntılı raporlar hazırladı. Örgütün ne boyutta ele alınabileceğine dair hazırlanan raporlar önceki Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında ayrıntılı olarak görüşüldü.

Çarşamba günü yapılan son MGK’da ise bu tehdidin ‘terörle mücadele’ kapsamına alınması kararlaştırıldı.

Erdoğan son AKP İl Başkanları toplantısında MGK'da alınan kararın mesajını vermişti.

MGK, F tipi örgütü "darbeci ve çeteci terör örgütlerinin engellenmesi" başlığıyla mercek altına alacak. Ancak örgüt şu aşamada ‘Kırmızı Kitap’ olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’ne girmeyecek. Örgütün Kırmızı Kitaba alınıp alınmamasıyla ilgili önümüzdeki yıl karar verilmesi öngörülüyor.

Ergenekon ve Balyoz davaları başlamadan önce irtica Kırmızı Kitap'taki tehdit algılamalarının başında yer alıyordu. Ancak 2008 yılı itibariyle çıkarıldı. Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, bu kararla örgütün yeniden kontrol altına alınacağını belirtti.

Pekin özellikle dış tehdit vurgusunun önemli olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

karar MGK tehdit f-tipi