OHAL Komisyonu mesaiye başlıyor

Kamudan ihraç edilen 120 bini aşkın kişinin başvurduğu OHAL İnceleme Komisyonu hafta başından itibaren mesaiye başlayacak. İtirazları değerlendirecek komisyon, 2 yıl içinde başvuruları karara bağlayacak. Yeni kararnamelerle ihraç edilenler de komisyona 60 gün içinde başvurabilecek

OHAL Komisyonu mesaiye başlıyor

Başvurular bitti. Mesai pazartesi başlayacak.

Olağanüstü Hal İnceleme Komisyonuna kamudan ihraç edilenlerin itiraz başvuruları tamamlandı. Kurum yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün mesai saati bitiminde başvurular 102 bine ulaştı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Anayasa Mahkemesine yapılan başvurular da komisyona aktarılacak. Böylece başvuru sayısının 120 bini aşması bekleniyor.

Kararname ile yapılan düzenlemelere göre, komisyon, 2 yıl içinde başvuruları karara bağlayacak. Sürenin yeterli gelmemesi durumunda ise komisyona birer yıllık uzatma yetkisi verildi.

Yeni kararnamelerle ihraç edilenler de 60 gün içinde komisyona itiraz dilekçesi verebilecek.

Komisyon çalışmalarına 23 Temmuz 2016 tarihinde çıkartılan ilk KHK’dan itibaren başlayacak. Komisyonun tüm ByLock kullanıcıları ya da Bankasya’da hesabı bulunan tüm kişileri etkileyecek kararlar alması beklenmiyor. Milliyet’e konuşan bir yetkili itirazların pilot kararlardan kaynaklandığına dikkat çekti. Yetkili “ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen kişi, böyle bir program yüklemediğini, programın internet ağından yüklenmiş olabileceğini savunuyor.” dedi.

Komisyonun başvurular sonuçlanmadan önce de şimdiden çalışmalara başladığı belirtiliyor. Bu kapsamda akademisyenler için bağlı oldukları üniversiteye, polisler için ilgili emniyet müdürlüğüne yazı gönderildi. Her kamu görevlisinin son çalıştığı kuruma doğrudan sorular yöneltildi.

ulusal.com.tr

ohal olağanüstü hal