Kaynak Holding'le bağlantılı 12 şirket için arama kararı

Yönetimine 10 gün önce kayyum atanan Kaynak Holding ile bağlantılı 12 yeni şirket tespit edildi. Anadolu 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, terör örgütüne finansal destek sağladığı gerekçesiyle şirketlerde arama yapılmasına hükmetti. Kararın ardından İstanbul'da 10, Ankara'da 2 şirkette arama başlatıldı

Kaynak Holding'le bağlantılı 12 şirket için arama kararı

Fethullahçı Terör Örgütü'ne finans sağladığı gerekçesiyle 18 Kasım'da yönetimine kayyum atanan Kaynak Holidng'le ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Holding'le bağlantılı 12 yeni şirket tespit edildi. Bu şirketlerin yöneticileri ile daha önce kayyum atanan dernek, vakıf ve şirketlerin yöneticilerinin aynı kişiler olduğu anlaşıldı.

Bunun üzerine Anadolu 4. Sulh Ceza Hakimliği, Kaynak Holding'e bağlı olduğu tespit edilen şirketler için arama kararı verdi.

4. Sulh Ceza Hakimliği, şirketlerde arama yapılmasına, suç delili olabilecek tüm ticari defterler, belgeler ve dijital verilere el konulmasına hükmetti.

Kararın ardından İstanbul'da Kaynak Kağıt ve Kaynak Medya Anonim Şirketi'nin de aralarında bulunduğu Üsküdar ve Bağcılar'daki 10 şirkette arama başlatıldı. Ankara'da da 2 şirkette eş zamanlı arama yapıldığı öğrenildi.

HABER: ADİL CAN SİVRİKAYA

ulusalkanal.com.tr

fetö pdy kaynak holding