ABD'de İran krizi

ABD Başkanı Barack Obama'nın İran açılımı, İsrail ile krize neden oldu. Obama'nın politikalarına karşı Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 11 Şubat'ta Kongre'ye davet etmişti. Beyaz Saray, Obama'nın Netanyahu ile görüşmeyeceğini açıkladı.

ABD'de İran krizi

ABD Başkanı Barack Obama'nın, "İran'a yeni yaptırım uygulanmasın" mesajı ABD kongresinde krize neden oldu. Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 11 Şubat tarihinde Kongre'ye davet etti. Beyaz Saray'dan ise "Obama Netanyahu ile görüşmeyecek" açıklaması geldi.

Obama krizin fitilini ateşleyen konuşmayı Birliğin Durumu konuşmasında yapmıştı. Kongre'de yaptığı konuşmada "İran'a yeni yaptırımlar uygulanmasın" mesajı veren Obama, yaptırımların diplomasiye darbe vuracağını belirtti.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü John Boehner ise İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu 11 Şubat’ta ABD Kongresi’ne davet etti. Beyaz Saray'ı Bay Pass eden Boehner, Netenyahu'nun ortak bir oturumda konuşma yapmasını istedi. Beyaz Saray'ın bilgisi olmadan yapılan daveti Netanyahu da kabul etti.

Beyaz Saray ise gelişmeler üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail’de 17 Mart 2015’te yapılacak parlamento seçimlerini gerekçe gösterilerek, "Obama’nın Netanyahu ile Washington’da görüşmeyeceği" belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

abd