Hükümetten Erdoğan'ın diploması, TRT'deki skandal ve Almanya ile ilgili açıklama

Hükümetten, Almanya'nın İncirlik Üssü’nde yer tahsisi talebine ilişkin yeni bir açıklama geldi. Açıklamayı Başbakan Yardımcı Nurettin Canikli yaptı. Almanya'nın üs talebini doğrulayan Canikli, "Ankara ile Berlin yer tahsisi talebinde anlaşmaya yakın" iddialarını ise yalanladı.

Hükümetten Erdoğan'ın diploması, TRT'deki skandal ve Almanya ile ilgili açıklama

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN DİPLOMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diplomasına dair tartışmalarla ilgili olarak, Canikli, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diloması sayısız kez kamuoyu ile paylaşıldı. Diplomalar üzerinde bütün çalışmalar yapıldı. Burada, bütün bu gerçeklere rağmen yapılan bu tartışmalar kasıtlıdır ve ahlaki değildir." ifadelerini kullandı.

TRT'DEKİ "NAMAZ KILMAYAN HAYVANDIR" SÖZLERİ

Nurettin Canikli, TRT'deki "Namaz kılmayan hayvandır" sözleri için de şunları söyledi:

TRT'deki programı ayrıntılı olarak izlemedim. Suç teşkil ediyorsa gerekli soruşturmalar mahkemelerimizce yapılır. Hükümet olarak bir adım atmamız, müdahalede bulunmamız söz konusu değildir. Genel kurallara göre gereken neyse yapılır. Suçsa mahkemelerimiz bu konuda gerekli kararı verir.

ALMANYA'NIN İNCİRLİK ÜSSÜ TALEBİ

Başbakan Yardımcısı Canikli, konuyla ilgili olarak "Almanya'nın İncirlik Üssü'nden bir talebi söz konusu. Bu taleple ilgili verilmiş hiçbir karar söz konusu değildir. Talep doğru, onun dışındaki değerlendirmeler spekülasyondan ibarettir" şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

hükümet