İstanbul Adliyesi teröre karşı ayakta

İstanbul Adliye Sarayı'nda görevli hakim ve savcılar, terör saldırılarında şehit düşen polis ve askerler için saygı töreni düzenlendi. Törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, "Bu ülke kolay elde edilmedi. 60 yaşındayım, her zaman savaşmaya hazırız" dedi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda terör saldırılarında şehit düşen asker ve polisler için saygı töreni düzenledi.

Çağlayan'daki Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz Yerleşlekesi'nde yapılan törene çok sayıda hakim, savcı ve avukat ile adliye personeli katıldı.

Tören öncesi adliye duvarlarındaki duyuru panolarında yer alan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu imzalı mesaj dikkat çekti. Mesajda, "Hainlere gereken cezanın mutlaka misliyle verileceği" ifadesi yer aldı.

Türk bayrağının açıldığı tören alanında şehitler için önce saygı duruşunda bulunuldu daha sonra İstiklal Marşı okundu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, ülkenin kolay elde edilmediğine vurgu yaparak "60 yaşındayım. Her dakika çağırdıkları zaman savaşmaya hazırız. Büyük Türk milleti her zaman sağolsun" dedi.

Vatan'ın sahipsiz olmadığını vurgulayan Salihoğlu, saygı törenini Ulusal Kanal'a anlattı

Akşam saatlerinde Anadolu Adalet Sarayı'nda görevli hakim ve savcılar da saygı töreni düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından törende konuşan Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, "Asla kardeş kavgası veya çatışması çıkmasına müsaade etmemeliyiz" dedi.

HABER: GÖKHAN ÇELİK KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr