AYM Başkanının "İş yükü" açıklamasına Dr. Doğu Perinçek'ten tepki: ''Hangi iş yükü Mehmetçik kadar kıymetli olabilir''

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çıkış Yolu programında gündemi değerlendirdi. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın HDP'nin kapatılma süreci ile ilgili iş yükü açıklamasını değerlendiren Perinçek, "hangi iş yükü Mehmetçik kadar kıymetli olabilir" dedi. Perinçek HDP'nin kapatılmasının gecikmesinin PKK propagandasına izin vermek olduğunu söyledi. İstanbul kanalıyla ilgili de konuşan Doğu Perinçek, projenin İstanbul için cinayet olduğunu vurguladı. Vatan Partisi lideri, Elmalı davası ile ilgili de "istismara hangi vicdan sessiz kalabilir ancak kesin hüküm doğru değil bırakalım hakimler incelesin" ifadelerini kullandı.

Terör örgütü PKK'nın Meclis'teki temsilcisi için HDP'nin kapatılma süreci devam ediyor. Ancak terörün kökünü kazıyacak adım hala atılmadı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'ın "iş yükü" açıklamasına tepki gösterdi.

Çıkış Yolu programında gündemi değerlendiren Perinçek, İstanbul kanalı için "cinayet" ifadelerini kullandı:

- İstanbul için bir cinayet. İstanbul'u katletmek diyebiliriz. 25 milyonluk bir İstanbul bütün Türkiye'nin dengelerini bozar. Ve İstanbul'u da mahveder. İstanbul'u katledecek. İstanbul'a 20-25 milyonluk bir yaşanmaz kent haline getirecek bir projeye kaynak ayırmıyoruz.

Vatan Partisi lideri, Üretim Devrimi Kurultaylarında vurguladığı çözümleri sıraladı:

- Neye kaynak ayırıyoruz Polatlı'ya su gelsin arkadaş. Konya'ya su gelsin. Tarım alanlarında su gelsin. Mardin'e su gelsin. Elektrikler tarım için ucuzlasın. Tarım üretimi artsın. Mazot koyalım traktöre tarım üretimi artsın.

Doğu Perinçek, kanalın yapılamayacağını da sözlerine ekledi:

- Ben bu İstanbul kanalının yapılacağına inanmıyorum. Bu da işe temel atma törenleri bilmem ne. İlk başta lüzumsuz giderler falan. Yazık bu Türkiye'ye yani.

Gündeminde Antalya Elmalı'daki istismar davası da vardı.

Perinçek dava ile ilgili, ''İstismara karşı hangi vicdanlı insan sessiz kalabilir ve istismar karşısında zayıf bir tavır alabilir. Bu tabi bütün toplumda muazzam bir nefret uyandıran bir suçtur'' dedi.

İstismara sessiz kalınamayacağını özellikle vurgulayan Perinçek, ''Durun bakalım hemen suçlular belli hükümler verilmiş. İnceleyecek bırakalım hakimler ve bu konuyu. Bu da bir vicdan. Kamuoyunda hüküm veriliyor. Yargıçlar da o kamuoyunda verilen hükümleri onaylayacak ise bağımsız yargı nerede kalıyor. Öyle olayları olduğu zaman bütün suçlar da kamuoyuna soralım bağırtıya çağırtıya göre hükümler veririm'' ifadelerini kullandı.

mehmetçik istanbul cinayet pkk açıklama hdp vatan partisi haber Konya gündem Doğu Perinçek Zühtü Arslan aym başkanı Elmalı Davası