Salgınla mücadele uğruna evlat hasreti

Anneler Günü'ne saatler kaldı. Bu yılın en kahraman anneleri, hiç şüphesiz Koronavirüs mücadelesinde hayatları pahasına savaşan sağlık çalışanı anneler. Diyarbakır'da görev yapan hemşireler Zeynep Özbek ve Leman Delikanlı da onlardan ikisi. Salgına karşı hayat kurtarmak uğruna kendi çocuklarından uzak duran iki hemşire de bu Anneler Günü'ne çocuklarına hasret girecek.

Salgınla mücadele uğruna evlat hasreti

Salgınla kahramanca mücadele eden sağlıkçılar, ailelerinden uzakta gece gündüz hastalara şifa dağıtmak için fedakarca görev yapıyor. Virüsü ailelerine bulaştırmamak için sevdiklerinden ayrı kalmayı göze alan sağlık çalışanı annelerden çoğu Anneler Günü'nü evlatlarından ayrı geçirecek. Görevlerini gururla sürdüren sağlıkçılar, bu zor günlerin geride kalacağı, sevdiklerine kavuşacakları günü hayal ederek teselli buluyor.

Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi bünyesinde pandemi hastanesine dönüştürülen Kalp Hastanesinde görevli Kovid-19 yoğun bakım ünitesinin sorumlu hemşireleri Zeynep Özbek ve Leyla Delikanlı da onlardan ikisi. Zeynep Özbek, kendilerini ve sevdiklerini riske atmamak için evlerinden ve ailelerinden ayrı yaşamayı göze aldıklarını söyledi.

Anneler Günü'ne eşi ve çocuğundan ayrı girecek olan Özbek, bu süreçte en çok 2 yaşındaki oğluna sarılmayı özlüyor.

Hemşire Leman Delikanlı ise hastaların tedavisi için sağlıkçılar olarak büyük mücadele verdiklerini vurguladı.

11 yaşındaki çocuğunu anneannesine bırakan Leman hemşire, eşini de 20 gündür göremiyor.

Her iki hemşirenin de bu zor günlerin geçeceğine olan inancı tam.

ulusal.com.tr

koronavirüs anneler günü