Ankara Emniyeti madde bağımlılığına karşı yeni bir adım attı

Ankara Emniyeti madde bağımlılığına karşı yeni bir adım attı. “Narkokul” adı verilen tim, Türkiye’de ilk defa Ankara Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Bünyesinde oluşturuldu. Tim, okul önlerinde madde satışını önlemek amacıyla kuruldu ve il genelinde görev yapacak.

Okulların açılmasına az bir süre kaldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü okul önlerinde uyuşturucu ve diğer zararlı maddelerin satılmasını önlemek için yeni bir proje tanıttı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, okul ve çevresinde uyuşturucu satışı ve kullanımını önlemek için Narko Okul Timleri kurdu. Timler, proje kapsamında il genelindeki okullarda görev yapacak.

Motosiklet kullanacak olan ekipler ikişer kişiden oluşacak, toplam 10 tim görev yapacak.

Timler, okul çevrelerindeki mekânları denetleyecek, okulla ilgisi olmayan kişilere yönelik gerektiği zaman operasyon yapacak.

“Çocuklarımızın geleceği için” sloganıyla kurulan ekipler, Vatsap ihbar hattı ile gelen ihbarları değerlendirecek.

İlk uygulama da hemen başladı. Timler, Ankara Yeni mahalle ve Altındağ ilçelerinde bazı okullarda uygulama yaptı. Şüpheli şahıslar üzerinde üst araması ve kimlik kontrolü yapıldı.

Emniyet yetkililerin verdiği bilgilere göre, uyuşturucu ile mücadelede yakalama ve tutuklama oranlarının geçen yıla oranla iki kat artı. Bir ayda 100’e yakın uyuşturucu satıcısı adli mercilere sevk edildi ve tutuklandı.

HABER:HASRET KAYA

KAMERA : UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr