Davutoğlu ve Babacan'dan Türkiye'yi hedef alan açıklamalar

Gelecek Partisi ve Deva Partisi Atlantik merkezli siyasetlerine devam ediyor. Türkiye ve Çin ilişkilerini hedef alan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Uygur kışkırtıcılarının toplantısına katıldı. Uygur ayrılıkçılığını destekleyen ortak bildiri hazırlanması için Meclis’e çağrı yaptı. Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise FETÖ ve PKK bağlantısı nedeniyle KHK ile ihraç edilenlere iade itibar yapılmasını istedi.

Davutoğlu ve Babacan'dan Türkiye'yi hedef alan açıklamalar

Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerini hedef alan açıklamalar yaptı, Atlantik cephesinin yalanlarına ortak oldu. Ak Parti'den ayrılan Atlantik merkezli siyaset, Türkiye karşıtı açıklamalarına yenilerini ekledi. Ahmet Davutoğlu Uygur kışkırtmasına devam etti, Ali Babacan ise KHK’lıları kucakladı.

Atlantik cephesinin Uygur yalanına ortak olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ayrılıkçı gruplarla İstanbul'da bir araya geldi. “Doğu Türkistan Farkındalık Toplantısı”na katılan Davutoğlu, Türkiye’nin Çin'den alınacak krediler nedeniyle Uygurlara sessiz kaldığını savundu.

CIA’nın Çin'in Uygurlar’a soykırım uyguladığı iddialarını tekrarlayan Davutoğlu, Ankara-Pekin ilişkilerini hedef aldı. Meclis’i Uygur için özel oturumla toplanmaya çağırdı.

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise PKK ve FETÖ bağı nedeniyle Kanun Hükmünde Kararname ile meslekten ihraç edilenlere sahip çıktı. Deva Partisi lideri daha önce de bir parmak hareketiyle cezaevlerindeki terör örgütü mensuplarının serbest bırakılabileceğini söylemişti.

Babacan, Türkiye'nin çıkarlarını savunan politikaları da “dar milliyetçilik” sözleriyle hedef aldı.

ulusal.com.tr

türkiye fetö pkk çin ali babacan Ahmet Davutoğlu deva partisi khk Atlantik Gelecek Partisi ihraç