Kadroya geçmeyi beklerken işinden oldu

Salih Savaş Senapa Stampa fabrikasında taşeron olarak işe girdi. Tekirdağ-Çerkezköy Organize Sanayi bölgesinde bulunan Senapa Stampa fabrikası ketçap ve mayonez ambalajlarının üretimini yapılıyor

Kadroya geçmeyi beklerken işinden oldu

Fabrika tarafından 3 ay sonra kadroya alınacağı söylenen Salih Savaş kadroya alınmadı. Üç ay geçmesine rağmen kadroya alınmayan Salih Savaş tam 8 ay kadroya girmek için bekledi. 43 kişinin çalıştığı fabrikada kendisi ile beraber çalışan kimi işçiler kadroya alınırken kendisi kadroya alınmadı. Bunu işveren söyleyen Salih Savaş kadroya alınacak yere işinden oldu. 2 Çocuk babası olan Salih Savaş’ın evi kira. Kredi borçları olan Salih Savaş’ın kredi kartlarının limitleri de doldu. Ne yapacağını bilemeyen Salih Savaş 18 gündür fabrikanın önünde direniyor. İşini geri isteyen Salih Savaş, geçtiğimiz Şubat ayının 12’sinde işten çıkartıldı. İşten çıktıktan sonra fabrika önünde direnişe başlayan taşeron işçisi Salih Savaş “Kadrolu olarak işime geri dönene kadar burada mücadele edeceğim” dedi.

Kadro beklerken işimden oldum

Salih Savaş; “ben bu fabrikanın kuruluşunda görev almış bir işçiyim bize 3 ay sonra kadroya geçeceğimiz söylendi. Fakat üzerinden tam 8 ay geçti kadroya alınmadık. Bunu sormamız üzerine de işimizden olduk. Bende fabrika önünde tek başıma direnişe başladım. Emekçiler şunu söylüyorum haklarımız için mücadele etmeliyiz.” Dedi.

Evim kira, kredi kartlarım patladı

Kadroya alınmayı beklerken işinden olan Salih Savaş zor durumda olduğunu belirtti. “kadroya alınmayı beklerken işinden olan Salih Savaş zor durumda olduğunu söyledi. Ben şu anda çalışamıyorum. Eşim çalışıyor. Evim kira, kredi borcum var. Kredi kartlarım patlamış durumda.” Dedi.

İşveren 3 maaşla beni susturamaz

Direnişe başladıktan sonra işveren her hangi bir adım atımı sorumuza Salih Savaş şu cevabı verdi. “evet muhasebeci geldi. 3 maaş verelim bu direnişi bitir. Dediler. Benim derdim 3 maaş değil ben kadrolu olarak işime devam etmeye çalışıyorum.” Dedi.

Polisten baskı.

Kolluk kuvvetlerinden baskı gördüğünü anlatan Salih Savaş, “ben burada direnmeye başladıktan sonra kolluk kuvvetleri polisi zabıtası gelip bana sürekli baskı uyguluyor.” Dedi.

12 gün ölüm orucuna başlayacağım

Salih Savaş “eğer işime geri dönemesem 12 gün sonra ölüm orucuna başlayacağım.” Dedi. Salih Savaşı sınıf dostları da yalnız bırakmıyor. Her gün Salih Savaş’ın direnişine fabrikanın önüne geliyorlar.

Haber: İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

işçi kadro taşeron