Dışişleri, İsrail'le gizli görüşmeyi doğruladı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun İsrail Dışilişkiler Direktörü ile İtalya'da görüştüğünü doğruladı. Bakan Çavuşoğlu, "İlişkilerin normalleşmesi adına iki ülkenin görüşmesi çok normal. Hiç görüşmeden nasıl bir uzlaşma sağlanabilir ki?" dedi.

Dışişleri, İsrail'le gizli görüşmeyi doğruladı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail ile İtalya'nın Başkenti Roma'da yapılan gizli görüşmeyidoğruladı.

9 kişinin hayatını kaybettiği Mavi Marmara baskınından sonra, İsrail ile diplomatik ilişkiler ikinci katip düzeyine düşmüştü. İsrail'de yayınlanan Hareetz gazetesi, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu’nun, İsrail Dışişleri Direktörü Dore Gold ile gizli bir görüşme yaptığını iddia etmişti.

Habere göre gizli görüşmede, Mavi Marmara’da ölen Türklerle ilgili tazminat ve ilişkilerin yeniden rayına oturtulması ele alındı. Karşılıklı büyükelçi atanması da gündeme geldi.

Bu haber, Foto Muhabirleri Derneği Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na soruldu.

Çavuşoğlu, "İlişkilerin normalleşmesi adına iki ülkenin görüşmesi çok normal. Hiç görüşmeden nasıl bir uzlaşma sağlanabilir ki?" dedi.

Bu görüşmelerim yeni olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Geçmişten beri uzmanlar düzeyinde iki ülke biraraya geliyor. Bir konuda anlaşma sağlandı. Ancak bizim istediğimiz iki konuda top karşı tarafta. Biz onlardan cevap bekliyoruz" dedi. Çavuşoğlu, sürecin İsrail'in iç siyasi dengeleri nedeniyle uzadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

dışişleri bakanı çavuşoğlu doğruladı