81 ilde eş zamanlı denetim

İçişleri Bakanlığı’nın 81 il valiliğine genelge göndermesinin ardından polis ve jandarma ekipleri bugün Kovid-19 denetimi yaptı. Araçlarda ve kalabalık alanlarda maske ve sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Kurallara uymayanlara ise ceza kesildi.

81 ilde eş zamanlı denetim

81 ilde eş zamanlı olarak denetim yapıldı. Kovid-19 kurallarına uymayanlara ceza kesildi.

İçişleri Bakanlığı 21 Temmuz gecesi 81 il valiliğine genelge gönderdi. Genelge ile 81 ilde eş zamanlı olarak Kovid-19 denetimi yapılması istendi.

Bu kapsamda denetimler, sabah saatlerinde başladı. Ticari taksiler, pazar yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları gibi vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlar denetlendi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ve trafik polisleri tarafından toplu taşıma araçlarına yönelik uygulama yapıldı. Ankara’da Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler ise 30'a yakın noktada toplu taşıma araçlarını denetledi.

Trafik denetimlerinde maske kullanımı ve sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı kontrol edildi. Kapasitesinin üzerinde yolcu alan toplu taşıma araçlarına cezai işlem uygulandı.

Ekipler ayrıca, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle de uyarıda bulundu. Bayram öncesi artan yolcu taşımacılığı nedeniyle Kovid-19 tedbirleri sıkı bir şekilde incelendi.

Denetimlerin başka bir merkezi de Eskişehir’di. Odunpazarı ilçesi Akarbaşı Mahallesi'nde kurulan semt pazarında denetim gerçekleştirildi. Maskelerini doğru takmayan vatandaşlar ve tezgahların çevresinde sosyal mesafe kuralına uymayanlar uyarıldı.

Öte yandan cami, lokanta, restoran, kafe ve kahvehane gibi yerler de gün boyu denetime tabi tutuldu.

ulusal.com.tr

Kovid19 içişleri bakanlığı