Nusret Güner'in koruması azaltıldı!

Nusret Güner'in koruması azaltıldı!

Türk Ordusu'nu hedef alan tertiplerle mücadele için Donanma Komutanlığı'ndan istifa eden Oramiral Nusret Güner'in özel koruma statüsü, yakın korumaya düşürüldü. Devletin resen verdiği koruma ekibi, Merkez Koruma Kurulu'nun oy çokluğu kararıyla alındı. Güner, karara tepki gösterdi. Tebliğ belgesine, "Necdet Özel'in bana olan düşmanlığından dolayı yaptığını değerlendiriyorum" notunu düştü.

Tertiplerle mücadele için istifa eden Eski Donanma Komutanı Nusret Güner'in özel koruma statüsü, yakın korumaya düşürüldü.

Karar, 6 Haziran tarihli Valilik yazısının 4 Temmuz'da Güner'e bildirilmesiyle ortaya çıktı.

Emekli Oramiral Güner'in koruması, bugüne kadar 24 saat mesken koruması, koruma aracı, koruma görevlisi ve koruma şoföründen oluşuyordu. Son kararla koruma seviyesi tek kişiden oluşan yakın korumaya düşürüldü.

Güner, karara tepki için tebliğ belgesinin üzerine, önemli bir not düştü.

"Ben bu uygulamanın, silah arkadaşlarımın masumiyetlerini Türk Milleti'ne haykırmaya çalıştığım için TSK Sosyal Tesislerine girişimi yasaklayan, kendisinin ise silah arkadaşlarına sahip çıkmak yerine amirlerine aşırı Sadakat gösteren Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in girişimi ile olduğunu değerlendiriyorum"

Koruma seviyesinin düşürülmesini Ulusal Kanal'a değerlendirilen Güner, açıklamaları ve konuşmaları nedeniyle böyle bir karar alındığını belirtti.

Güner, Fethullahçı örgüt tarafından hedef alınmasının yanı sıra, Donanma Komutanı olduğu dönemde tehdit aldığını anlattı.

Bir süre önce de Emekli Oramiral Güner'in askeri mekanlara girişi yasaklanmıştı.

Haber: Emrah Taştan

ulusalkanal.com.tr

türk ordusu Donanma Komutanlığı nusret guner yakın koruma