Azerbaycan Ordusunun ilerleyişi sürüyor

Karabağ’da Azerbaycan Ordusunun kararlı ilerleyişi sürüyor. Çatışmaların başladığı 27 Eylül’den bu yana 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 130'dan fazla köyü Ermenistan işgalinden kurtarıldı. Cephede esir alınan Ermenistan askerleri, PKK'lı teröristlerin Dağlık Karabağ'da savaştığını itiraf etti. Sahada kazanan Bakü Yönetimi, bölgesel kalkınma projelerini de hayata geçiriyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Avrupa'ya gaz taşıyacak Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'nın yakın zamanda hizmete gireceğini açıkladı.

Azerbaycan Ordusunun ilerleyişi sürüyor

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmak için operasyonlarını sürdürüyor. Hocavend, Cebrail, Zengilan'da 13 köy daha işgalden kurtarıldı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, operasyonların Ağdere, Fuzuli, Hadrut, Cebrail ve Gubadlı yönlerinde yoğunlaştığını duyurdu. Açıklamada, cephe hattında Ermenistan'ın askeri kaynak ve alt yapısına onarılamaz hasarlar verildiği, Ermenistan ordusunda teçhizat, silah, mühimmat ve yiyecek sıkıntısı yaşandığını belirtildi.

Azerbaycan ordusu, Ağcabedi istikametinde keşif uçuşu yapan Ermenistan'a ait 3 insansız hava aracını imha etti. 2 Ermeni İHA’sı ise, yere indirilerek el konuldu. Bölgede bugüne dek Ermenistan'a ait 40’ın üzerinde hava savunma sistemi ve bileşeninin imha edildiği bildirildi.

Karabağ’da çatışmaların başladığı 27 Eylül’den bu yana 3 kent merkezi, 2 kasaba ve 130'dan fazla köy Ermenistan işgalinden kurtarılarak, Azerbaycan bayrağı dalgalandırıldı.

Cephede esir alınan Ermenistan askerleri, PKK'lı teröristlerin Dağlık Karabağ'da savaştığını itiraf etti. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, esir alınan Ermenistan askeri Albert Mikaelyan’ın sorgu görüntülerini yayınladı.

Azerbaycan ordusu'nun Karabağ'daki kararlı ilerleyişi sürerken, Bakü Yönetimi, bölgesel kalkınma projelerini de hayata geçiriyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şah Deniz 2 sahasındaki gazı Avrupa'ya taşıyacak Trans Adriyatik Doğal Gaz Boru Hattı'nın resmi açılışının bir kaç hafta için yapılacağını açıkladı.

Aliyev, Ermenistan’ın boru hatlarına yönelik saldırı tehditlerinde bulunduğunu hatırlattı. "Bu hatlara çok sayıda ülke ve kurum milyarlarca dolar yatırım yaptı. Ermenistan iki kez düşünmeli.” dedi.

Güney Gaz Koridoru'nun Avrupa ayağını oluşturan TAP, Yunanistan, Arnavutluk ve Adriyatik Denizi'nden geçerek İtalya'ya yılda 10 milyar metreküp gaz taşıyacak. Azerbaycan gazı, TAP’ın devreye girmesiyle birlikte Avrupa’da Rus gazına alternatif olarak öne çıkacak.

ulusal.com.tr

Azerbaycan Karabağ dağlık karabağ Ermenistan İlham Aliyev