Engelli kızını götürüp beklediği okulda, geçici işçi oldu

TOKAT'ta doğuştan yürüme engelli kızı 11 yaşındaki Şeydanur'u tekerlekli sandalye ile her gün okula götürüp, gün boyu ihtiyaçlarını karşılamak için orada bekleyen 34 yaşındaki Ayşegül Dileç, aynı okulda geçici işçi olarak çalışmaya başladı. Okul yöneticilerinin desteği ile başvurduğu İŞKUR tarafından hem iş imkanına kavuşan hem de kızına bakan Dileç, "Tek dileğim kızımın tedavi görüp yürüyebilmesi" dedi.

Engelli kızını götürüp beklediği okulda, geçici işçi oldu

Karşıyaka Mahallesi'nde yaşayan Ayşegül- Mustafa Dileç çiftinin üç çocuğundan en küçüğü olan Şeydanur, doğuştan 'Serebral Palsi' rahatsızlığı nedeniyle yürüyemedi. Ailesi tarafından küçük yaşta tedavi amacıyla İstanbul'a götürülen Şeydanur, sağlığına kavuşamadı. Tedavisi gerçekleşemeyen Şeydanur ise daha sonra okula başladı. Anne Ayşegül Dileç kızını evlerine yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulunan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği İlköğretim Okulu'ne her gün tekerlekli sandalye ile götürüp getirmeye başladı. Fedakar anne kızının ihtiyaçlarını karşılamak için gün boyunca da okulda bekledi. 5 yıl boyunca hafta içi her gününü okulda geçiren anneye okul yönetimi destek oldu. Anne için İŞKUR'a başvuru yapıldı. Toplum yararına çalışma programı kapsamında Ayşegül Dileç geçen aydan itibaren kızının eğitim gördüğü okulda geçici işçi olarak görevlendirildi. Asgari ücret ile hem okulun temizlik işlerini yapmaya hem de kızının ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

TEK DİLEĞİ KIZININ TEDAVİSİ

Kızı Şeydanur'un doğuştan gelen rahatsızlığı nedeniyle yürüyemediğini söyleyen anne Ayşegül Dileç, bebeklik yıllarında tedaviden sonuç alamadıklarını belirterek, "Doktorlar yurt dışında tedavi şansı olabileceğini söylediler. Ama maddi durumumuz iyi olmadığı için götüremedik. Çocuğumun tedavi olup, yürümesi için dünyayı verirdim. Kendisi yürümeye çok istekli. Doktorlar 'isteğiyle başarabilir' dediler" dedi. Çocuğunun okuyup meslek sahibi olması için her gün okula kendisinin getirip götürdüğünü söyleyen Ayşegül Dileç, şöyle konuştu:

"İlkokuldan bu yana ben getirip götürüyorum. Evim uzak, illa ki üşüyor hasta oluyor ama okuyup kendisini kurtarsın. İlerde ben olmadığım zaman kendisine sahip çıksın diye çabalıyorum. Tekerlekli sandalye ile okula getiriyorum. Benim için de zor oluyor. Yaşı büyüdükçe kendisi ağırlaşıyor ama evlat yük olmuyor. Çocuğumla sabah geliyorum akşama kadar burada bekliyorum. Çocuğumun ihtiyaçları için. Ayrıca müdür de beklediğim için 'Madem bekliyorsun, maddi durumunuzda yok, İŞKUR'a başvurun onlar size yardımcı olur' dedi. Ben de gittim, çocuğum okulunda bana iş verdiler. Hiç ikilemeden bu okulu verdiler. Allah razı olsun, temizlik işi yapıyorum. Ben de çocuğumla beraber okur gibi hissediyorum kendimi."

Dileç, tek dileğinin çocuğunu tedavi ettirebilmek olduğunu, ayrıca okula gidip gelebilmesi için servis istediklerini kaydetti.

5'inci sınıf öğrencisi Şeydanur Dileç ise derslerinin iyi olduğunu, tedavi olup yürümek ve arkadaşlarıyla oynamak istediğini dile getirdi. Şeydanur'un babası Mustafa Dileç'in geçici işlerde çalışarak ailesini geçindirdiği öğrenilirken, ailenin diğer 2 kızının ise sağlık problemi bulunmadığı öğrenildi. DHA