Enerjinin zirvesi İstanbul’da

Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı 23. Enerji Kongresi İstanbul'da başladı. 4 gün sürecek kongreye 80 ülkeden 54'ü hükümet temsilcisi olmak üzere 266 konuşmacı ve çok sayıda şirket katılıyor.

Enerjinin zirvesi İstanbul’da

Enerji dünyasının gündemine yön verecek olan 23. Dünya Enerji Kongresi bugün İstanbul'da başladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Kongre Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.

Ülkelerin enerji sektörüne olan yaklaşımlarının bölgesel ve küresel barışa ciddi katkı sağlayabileceğine dikkat çeken Albayrak, bu ve benzeri uluslararası organizasyonları önem verdiklerini söyledi.

"Yeni Ufukları Kucaklamak" temasıyla başlayan 23. Dünya Enerji Kongresi, 4 gün sürecek. Kongreye 80 ülkede 54'ü bakan olmak üzere 266 konuşmacı ve çok sayıda uluslarası şirket ve finans kuruluşu katılıyor.

Kongrenin ilk konuğu Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Alivey oldu. Aliyev'i Atatürk havalimanında İstanbul Valisi Vasip Şahin karşıladı.

Enerji dünyasının gündemini belirleyen kongreye, Rusya ve Venezüelle Devlet Başkanı seviyesinde katılıyor. Suudi Arabistan, Rusya, Irak, Iran ve Venezuelalı ilgili bakanların yanı sıra Avrupa Komisyonu Enerji Birliğinden Sorumlu Başkan Yardımcısı kongre süresince temaslarda bulunacak.

Kongrenin yapılacağı İstanbul Kongre Merkezi ile Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Emniyet güçleri bölgede adeta kuş uçurtmuyor.

ulusalkanal.com.tr