Güneydoğu Anadolu'ya turist akını

Güneydoğu Anadolu, tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle cazibe merkezi haline geldi. 9 günlük Ramazan Bayramı tatili için otellerdeki doluluk yüzde yüze yaklaştı. Yetkililer, bölgeyi ziyaret edeceklere "rezervasyonsuz yola çıkmayın" uyarısı yaptı

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ni şimdiden Ramazan Bayramı heyecanı sardı. Bölge otelleri ve turlarındaki doluluk yüzde yüze yaklaştı.

Bölgenin önemli merkezlerinden olan Gaziantep ve Şanlıurfa eşsiz güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı haline geldi.

Gaziantep, bölgede tatil yapmak isteyenlerin merkezi konumunda. Ziyaretçiler, UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağı"na dahil ettiği kentte, eşsiz bir mutfak kültürüyle lezzet festivali ile buluşuyor.

Şehrin güzellikleri sadece bunlarla da sınırlı değil. Turistleri, Zeugma Mozaik Müzesinden, Bakırcılar Çarşısına, Elmacı Pazarından, Gaziantep Kalesine kadar bir çok tarihi alan karşılıyor.

Bölgeyi ziyarete gidenlerin bir diğer durağı ise Şanlıurfa. Kent, kültür turizminin yanı sıra önemli inanç merkezlerinden bir olarak da dikkat çekiyor.

Bahardan bu yana turist akını olan kentte, Balıklı Göl, Göbeklitepe, tarihi dokusuyla Harran ve doğal güzellikleriyle Halfeti ziyaretçilerine eşsiz bir tatil imkanı sunuyor.

Geceyi kent merkezinde geçirmek isteyenler ise yöresel müziklerin çalındığı sıra gecelerine katılıp yöresel lezzetlerin tadına bakma imkanı yakalıyor.

Bölge, son yıllarda turizm alanında adeta altın dönemini yaşıyor. Ramazan ayı boyunca durgunluk yaşansa da bölge bayramı dört gözle bekliyor.

Turizmciler bayram tatili için "rezervasyonsuz yola çıkmayın" uyarısında bulunuyor.

ulusal.com.tr

güneydoğu anadolu