Çiftçiler sürenin uzatılmasını talep ediyor

Üreticiler salgınla mücadele sürecinde, Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerini bekletmek durumunda kaldı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği de bu nedenle 30 Haziran'da sona erecek başvuru süresinin uzatılmasını talep etti.

Çiftçiler sürenin uzatılmasını talep ediyor

Çiftçiler kayıt sistemine başvuru süresinin uzatılmasını istedi.

Pandemiyle mücadelede tarımın, üreticinin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Çiftçiler, salgın sürecinde mağduriyet yaşanmaması için üretmeye devam etti.

Üreticiler, Çiftçi Kayıt Sistemine başvuruya yönelik bir talepte bulundu. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Kovid-19 ile mücadele sürecinde üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi işlemlerini bekletmek zorunda kaldığını belirtti.

Bayraktar, 30 Haziran Salı günü sona erecek olan başvuruların süresinin uzatılmasını istedi. Yazılı açıklama yapan Bayraktar, 2019 yılında ÇKS başvurusu yapan çiftçi sayısının yaklaşık 2 milyon olduğunu aktardı. Bu yıl ise sayının 1,2 milyonda kaldığına dikkati çekti.

Bayraktar, ÇKS başvurusu yaptırmayan üreticilerin yıl içinde verilen mazot, gübre, yem ve prim uygulamaları başta olmak üzere desteklerden yararlanamadığını hatırlattı.

TZOB Başkanı başvurusu bulunmayan üreticilerin düşük faizli kredi kullanamadığını da aktardı.

ulusal.com.tr

türkiye ziraat odaları birliği üretici çiftçi kayıt sistemi