Canan Arıtman yeniden Başkanlığa seçildi

Cumhuriyet Kadınları Derneği Olağanüstü Kurultay’ını topladı, 1 milyon kadını üye yapma hedefini önüne koydu. Kongrede 50 ilden gelen delegelerin oylarıyla Canan Arıtman yeniden Genel Başkan seçildi. Arıtman kurtuluş savaşında olduğu gibi seferlik ilan ettiklerini söyledi. Delegeler, CKD'lilerin bundan sonra birlikte hareket edeceği mesajı verdi.

Cumhuriyet Kadınları Derneği olağanüstü kurultayı yoğun katılım ve coşkuyla toplandı.

50 ilden gelen gelen 350 delegenin katılımı kongreye yeniden birlik görüntüsü kattı. İkinci bir listenin çıkmadığı kongrede Canan Arıtman yeniden Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin Genel Başkanı seçildi.

Arıtman, seferberlik ilan ettiklerinin altını çizdi, 1 milyon üye hedefini açıkladı.

Arıtman’ın konuşmasının ardından delegelerin konuşmalarına geçildi. Bir önceki yönetimden Özlem Çavdar, dernek içerisindeki birliğe vurgu yaptı.

Malatya'dan gelen Esin Yıldırım önlerindeki acil görevin AKP'yi yıkmak olduğunu söyledi.

CKD’liler daha sonra sandığa giderek yeni yönetimini belirledi. Balyoz davası avukatı Şule Nazlıoğlu Erol ile Ergenekon kumpasında hedef alınan, Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt'ün eşi Ferda Paksüt de yönetime girdi.

CKD üyesi Profesör Doktor Dilek Gözütok, kurultayı Ulusal Kanal’a değerlendirdi, önümüzdeki dönem için hedeflerini anlattı.

Kongrede yayımlanan sonuç bildirisinde her beldede örgütlenerek 1 milyon üyeye ulaşma hedefi konuldu.

ulusalkanal.com.tr

CKD