Balık Gölü'nden bahar manzaraları

Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Ağrı'daki Balık Gölü'nde baharın gelişiyle birlikte buzlar erimeye başladı. Bölgeye gelmeye başlayan çok sayıda göçmen kuş türü ile otlaklara çıkarılan koyunlar da güzel manzaraya eşlik ediyor.

Balık Gölü'nden bahar manzaraları

Doğu Anadolu'nun önemli turizm merkezleri arasında yer alan ve yüzeyi 6 ay buzla kaplı olan Balık Gölü'nde, baharın gelişiyle birlikte buzlar erimeye başladı.

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesine 30 kilometre uzaklıktaki 2 bin 241 rakımlı gölün yüzeyi, kışın yer yer 1 metre kalınlığa ulaşan buzlarla kaplanıyor. Türkiye'nin en yüksek rakımlı gölü olan Balık Gölü'nde, civar köylerde yaşayanlar buzu kırıp balık avlayarak geçiniyor.

Her mevsim ziyaretçilerine doyumsuz manzaralar sunan Balık Gölü, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin gözdesi haline geliyor.

Buz tabakalarının çözülmesiyle yer yer turkuaz ve mavi tonlarına bürünen göl, çevredeki karlı dağlarla bütünleşen eşsiz bir manzara sunuyor.

Havaların ısınmasıyla bölgeye gelmeye başlayan çok sayıda göçmen kuş türünün yanısıra, otlaklara çıkarılan koyunlar da göle farklı bir güzellik katıyor.

ulusal.com.tr

ağrı balık gölü