Çin ve Türk kadınları bir araya geldi

Çin ve Türkiye arasında kültürel dostluk köprüsü kurmak için önemli bir adım daha atıldı. Türkiye-Çin Dostluk Vakfı’nın kültürel birlik etkinliği ile Çin ve Türk kadınları bir araya geldi. Etkinliğe katılan, Çin Ankara Büyükelçisi’nin eşi “Türk ve Çin kadınları arasındaki dayanışma ve dostluk daha da iyi bir şekilde ilerleyecek” dedi.

Çin ve Türk kadınları bir araya geldi

Türkiye-Çin Dostluk Vakfı Ankara’da kültürel etkileşimi geliştirmek için “kadınlar kulübü” etkinliği düzenledi.

Türk ve Çin kadınlarının bir araya geldiği etkinlikte yöresel kıyafetler ve yöresel dans kültürleri tanıtıldı.

Türkiye-Çin Dostluk Vakfı Müdürü Gamze Dürmez etkinliğin amacının “iki ülke kadınlarının kaynaşmasını sağlayacak etkinlik ve faaliyetler düzenlemek” olduğunu söyledi.

Ankara Çin Büyükelçisi’nin eşi Meimei Meimei Zhao düzenlenen etkinliği Ulusal Kanal’a değerlendirdi.

"Bugün Çin-Türk Dostluk Vakfının kurmuş olduğu Türk –Çin Kadınlar Kulübü toplantısında bulunmak çok mutluluk duyuyorum. Umarım Türkiye ve Çin arasında ki gelişmeye istinaden Türkiye ve Çin arasında ki kadınlar arasında ki diyalogda etkileşimde giderek güçlenir ve daha iyi bir yol alacağına da inanıyorum."

Meimei, iki ülke arasındaki gelişen birlikteliği de vurgu yaptı.

"Şunu vurgulamak istiyorum ki, nasıl ki Türkiye ve Çin arasında ki her türlü iletişim, ticaret, ekonomi anlamında ki gelişmeler nasıl gelişme gösterdiyse inanıyorum ki hem bu etkinlik aracıyla Türkiye ve Çin arasında ki kadınlar arasında ki dayanışma ve dostluk daha da iyi bir şekilde ilerleyecektir."

Çin Ankara Büyükelçisi’nin eşi Türk kadınlarına bir de mesaj gönderdi.

"Türkiye ve Çin arasındaki gelişmede onlarınd a göz ardı edilemez bir rolü olduğu, kaçınılmaz bir rolü vardır. Dolayısıyla buradan kadınlara Türk kadınlarına çok teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye ve Çin arasındaki gelişmelere de kendilerinin bir katkısı olduğu için."

ulusalkanal.com.tr