Perinçek: Tutuklu komutanlarımızı duvarların ardından çıkaracağız

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek bugün Ankara ve İstanbul’da tutsak komutanlar ve aileleriyle birlikteydi. Perinçek Ankara’da Anayasa Mahkemesi (AYM) önündeki Adalet Nöbeti’ nden ve İstanbul Maltepe Askeri Cezaevi’nden seslendi: “Tutuklu komutanlarımızı davullarla zurnalarla duvarların ardından çıkaracağız.”

İP Genel Başkanı Perinçek’in ilk durağı Ankara, AYM önündeki “Adalet Nöbeti” oldu. Perinçek, ziyaret sırasında yaptığı konuşmasına “Mustafa Kemal’in nöbetçileri olduğumuz için buradayız.” sözleriyle başladı ve şöyle devam etti:

“Komutanlarımız bizzat hükümet mevzileri tarafından Mustafa Kemal’in nöbetine başlatılan saldırıdan dolayı duvarların arkasındadırlar. Yalnızca komutanlarımıza yönelik değil, Cumhuriyetimize ve devrimlerimize karşı yapılan bir saldırıdır. Komutanlarımızı davullarla zurnalarla o duvarların arkasından çıkaracağız.”

AYM önündeki nöbet ziyaretinin ardından İstanbul’a geçen Perinçek, Maltepe Askeri Cezaevi’nde tutuklu bulunan komutanlarla buluştu. Yaklaşık bir saat süren ziyaretinin ardından, çok iyi bir buluşma gerçekleştirdiklerini kaydeden Perinçek, komutanların yakın zamanda yitirdikleri silah arkadaşları Balyoz tutuklusu Emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp için yolladıkları mektubu basın mensuplarına okudu.

İşte o mektup:

Deniz Kurmay Albay Murat ÖZENALP

Masumiyetin, haklılığın ve namusun tutsaklığına, kendi yurdunda esir alınışına ve adaletsizliğe isyan ile şehit düştü.

Maltepe, Hasdal, Mamak Cezaevi derken dayanamadı sonrasına…

Onun ölümüne vicdansızlık, hukuksuzluk ve vefasızlık neden oldu.

Ama ölmekle bitmeyeceğiz

Neden olanlar,

Sessiz kalanlar,

Hiçbir şey yokmuş gibi yapanlar,

Biliniz,

Hatta emin olunuz,

Öldürmekle bitmeyeceğiz!

Murat’ın kanı üzerinizde,

Görüyoruz,

Beyaz’da, Mavi’de, Haki’de,

Biliniz,

Öldürmekle bitmeyeceğiz!

Maltepe Askeri Cezaevindeki Kardeşleri

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek işçi partisi anayasa mahkemesi tutuklu komutan