Mistura: Önceliğimiz siyasi geçiş süreci, yönetim ve anayasa

Birleşmiş Milletler Suriye özel temsilcisi Steffan de Mistura, Cenevre görüşmelerinin üçüncü turunda muhalif grupların temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeden sonra açıklama yapan Mistura, muhalifleri Moskova, Tahran ve Şam ziyaretleri hakkında bilgilendirdiğini, bu ülkelerin siyasi geçiş sürecine destek verdiğini söyledi.

Mistura: Önceliğimiz siyasi geçiş süreci, yönetim ve anayasa

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye krizinin çözümü için yapılan Cenevre görüşmelerinin üçüncü turunda Riyad grubu ile bir araya geldi. De Mistura, görüşmeden sonra gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Moskova, Şam ve Tahran ziyaretleri hakkında muhalifleri bilgilendirdiğini söyleyen De Mistura, ziyaretlerinin kötü geçtiği algısını düzeltmesi gerektiğini ifade etti. Mistura, Moskova, Şam ve Tahran'ın siyasi geçiş sürecine destek verdiğini söyledi.

De Mistura, görüşmelerin bu turun ilişkin ise "Önceliğimiz siyasi geçiş süreci, yönetim ve anayasa" dedi, ateşkes anlaşmasının hala uygulandığını belirtti.

De Mistura, Suriye devleti ve muhalifler arasında doğrudan görüşmelerin ne zaman başlayacağına ilişkin ise kesin bir tarih veremeyeceğini söyledi.

ulusalkanal.com.tr