KPSS maratonu başladı

Kamu Personel Seçme Sınavı’nın ilk aşaması bugün yapıldı. On binlerce aday, kamuda memur olabilmek için ter döktü. Sınav merkezlerinde salgın önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Korona testi pozitif olan adaylar, ayrı salonlarda sınava girdi.

KPSS maratonu başladı

Kamuda sınav heyecanı başladı. İki aşamalı Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın, ilk oturumu bugün yapıldı.. On binlerce aday, memur olabilmek için ter döktü.

Yurt genelindeki 95 merkezde adaylar, sabah “Genel Kültür ve Genel Yetenek", öğlen ise "Lisans Eğitim Bilimleri" sınavına girdi.

Sınav öncesi okullarda Kovid19 önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı. Sınava girişte, adayların ateşi ölçüldü, maske, dezenfektan ve lateks eldiven dağıtıldı. Kalabalıkları önlemek için adaylar ve sınav görevlileri dışındakiler okul bahçelerine alınmadı.

Kovid19 testi pozitif olan adaylar, ambulanslarla sınav merkezlerine taşındı. Kendileri için hazırlanan ayrı bina ve salonlarda sınava girdi.

Özellikle sabah saatlerinde yurt genelinde sınav hareketliliği yaşandı. Adayların kimi trafiğe takıldı, kimi kimliğini unuttu sınava son dakika yetişti. Zor durumda kalanların imdadına emniyet birimleri yetişti. Adaylar, polis ekiplerinin sağladığı imkanlarla sınava yetiştirildi.

Yetişemeyen adaylarsa, sınava girememenin üzüntüsünü yaşadı.

Kamu Personeli Secme Sınavı’nın ikinci oturumu olan alan bilgisi sınavları, 12-13 ve 20 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 22 Ekim'de açıklanacak.

ulusal.com.tr

kpss Kamu Personel Seçme Sınavı Eğitim Bilimleri