Yurtseverler Brüksel'den uyardı: Avrupa Parlamentosu hukuku çiğniyor

Avrupa Parlamentosu'nun kararına karşı Avrupalı Türkler ayağa kalktı. Başta Brüksel olmak üzere, Paris, Londra, Berlin ve Viyana'daki Avrupa Birliği temsilcilikleri önünde eylemler yapıldı

Yurtseverler Brüksel'den uyardı: Avrupa Parlamentosu hukuku çiğniyor

Türkiye Gençlik Birliği Avrupa, Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği, Avrupa Atatürkçü Düşünce Dernekleri Birliği ve Talat Paşa Komitesi Avrupa, Brüksel'de bulunan Avrupa Parlamentosunun Türkiye aleyhine vereceği olası karara karşı basın açıklaması yaptı. Açıklama sırasında katılımcılar "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" ve "Soykırım Yapmadık, Vatan Savunduk" sloganlarını attılar. Coşku, kararlılık üst düzeydeydi. TGB'li gençler, dört dilde basın açıklamasını okudular. Parlamenterler, uluslararası basın ve Türk basını yoğun ilgi gösterdi.

Vatan Partisi Kayseri Milletvekili Adayı ve Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım ise Euro News kanalına İngilizce bilgi verdi.

Yıldırım, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"EY AB, ABD‘YE ALET OLMA: SOYKIRIM YAPMADIK, VATAN SAVUNDUK!"

"AB‘Yİ UYARIYORUZ: HUKUK, AYAKLAR ALTINA ALINIYOR´´

"EGEMENLİĞİMİZDEN, TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜMÜZDEN ASLA ÖDÜN VERMEYİZ"

Brüksel’de toplanan Avrupa Birliği Parlamentosu, 15 Nisan 2015 tarihinde, bugün "sözde soykırım" kararı edecektir.

Kararla, üye ülkelerin parlamentolarının da bu hukuk tanımaz hamleye ortak olmaları istenecek, son tahlilde Kurtuluş Savaşı ́mız mahkûm edilmek istenecektir. AB Parlamentosu üylerini uyarıyoruz:

1) AB Parlamentosu, hukuka aykırı davranıyor, 2) AİHM‘nin "Perinçek-İsviçre Davası Kararı" (13.12.2013) ve son olarak Lahey Adalet Divanı Kararı açıkça çiğneniyor (03.02.2015), 3) AB, bu kararla ABD‘nin kanlı Ortadoğu planlarına alet oluyor, yenilgisini paylaşma konumuna düşüyor, 4) Kararın asıl amacı, Türkiye‘nin kuruluşunu ve toprak bütünlüğünü sorgulayarak, "Kürdistan Projesi"nin önünü açmaktır, 5) Türk düşmanlığını da körükleyen bu karar, bir bütun olarak devletiyle, milletiyle Türkiye Cumhuriyeti‘ni hedef almaktadır, 6) Avrupa‘daki 5 milyon Türk, bu hukuksuzluğa kayıtsız kalmayacaktır, 5 milyon Türk‘ü hapse mi atacaksınız? 7) İlk büyük gösterilerimiz, 24-25 Nisan‘da Avrupa genelinde yapılacaktır, 8) Kararın altına imza atan vekillerin, konuyu bilimsel, hukuki olarak araştırdıkları, siyasi, ekonomik, kültürel sonuçlarını düşündükleri konusunda ciddi endişelerimiz var. 9) Avrupa‘daki Türk toplumunun temsilcileri, milli bir mesele olan soykırım iddiaları karşısında birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceklerdir. Gün, Türkiye‘mizin toprak bütünlüğüne, Cumhuriyetimizin temel niteliklerine sahip çıkma günüdür.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur,

Beyhan Yıldırım Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi ve Kayseri Milletvekili Adayı Dursun Arı Avrupa ADD Birlik Başkanı

Niyazi Öncel Talat Paşa Komitesi Avrupa Sözcüsü"

ulusalkanal.com.tr