Mayıs sonu otellerin yarı kapasiteyle açılması bekleniyor

Türkiye'de koronavirüs sonrasında turizmin hızla toparlanabilmesi için yol haritası oluşturuldu. Mayıs'ın sonunda açılması beklenen oteller ilk olarak yarı kapasiteleriyle hizmet verecek. Sahillerdeki şezlong sayıları azaltılarak sosyal mesafe kuralına uyulacak. Eğlence mekânları için tedbir alınacak.

Mayıs sonu otellerin yarı kapasiteyle açılması bekleniyor

Kovid-19’un ardından normalleşme adımlarının ne zaman atılacağı merak konusu.

Turizm, kademe kademe rahatlama yaşanacak sektörlerin başında geliyor.Bu kapsamda hükümet ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sektör temsilcileri toplantılar yaptı. Toplantıların ardından turizm için yol haritası belirlendi. Buna göre, oteller önlemlerini alarak mayıs sonu açılmaya başlayabilecek.

Otellere, kapasitelerinin yarısının kabul edilmesi şartı getirilmesi gündemde. "Her şey dahil" sisteminden uzaklaşılıp butik hizmet verilmesi de hedefleniyor. Açık büfelerin hizmet vermemesi de planlar arasında. Bazı oteller, aileye özel bina ve sahil seçeceği sunabilecek.

Sahillerde oluşacak yoğunluğu önlemek amacıyla şezlong sayısının da yarı yarıya düşürülmesi bekleniyor. Böylelikle sosyal mesafeye uyulacak. Günü birlik düzenlenen yat ve azmak turlarında ise sınırlamaya gidilebilir. Fazla turistin tekneye binmemesi için denetleme artacak.

Virüs sonrasında sadece otellerde değil bölgedeki restoran ve eğlence mekanlarında da bazı tedbirler alınacak. İşletme girişlerinde muayene yapılması bekleniyor. Özel kıyafet ile servis, sandalyelerde azaltma ve maske kullanım şartı gibi önlemler alınabilir. Ayrıca işletmelerde sağlık personelinin sayısı da artırılacak.

Önce iç turizm sonra dış turizmin kademeli olarak canlandırılması planlanıyor. Dış turizmde canlanmanın ise ağustos ayının sonuna doğru başlayacağı tahmin ediliyor. Eylülde ise bu hareketliliğin artması hedefleniyor. Uçuşlar, otellerin açılmasının ardından başlayacak. Sadece Türkiye’ye gelişlere izin veren ülkelerden turist gelebilecek. Uçaklarda orta koltuğun boş bırakılması, yemek servisine sınırlama ve internet üzerinden bilet satışına teşvik gibi planlar yapılıyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs