Ermenistan Perinçek'in AiHM zaferinin ardından harekete geçti

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in soykırım yalanına karşı AİHM'de kazandığı zaferin ardından Ermenistan harekete geçti. Ermenistan, davanın temyiz görüşmelerinde taraf olmak için AİHM'e başvuru yapacak. İsviçre'nin temyiz dilekçesini gündemine alan AİHM, davanın büyük dairede yeniden görülmesine karar verirse, Ermenistan da davada taraf olacak.

Ermenistan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğru Perinçek'in "Ermeni soykırımı" yalanını bozguna uğratan AİHM kararının ardından, Temyiz görüşmelerinde taraf olmak için harekete geçti.

AİHM'in "soykırım yoktur" anlamına gelen kararının ardından İsviçre devleti Ermeni diyasporasının baskısıyla kararın bozulması için temyiz dilekçesi verdi. AİHM, İsviçre'nin temyiz dilekçesini görüşmek üzere gündeme aldı.

İsviçre'nin temyiz başvurusunun ardından Ermenistan da harekete geçti. Fransa'nın Erivan Büyükelçiliği internet sitesinde yer alan habere göre, Ermenistan davaya tarafa olacak, 26 Ağustos'ta da başvuru yapılacak.

Temyiz için Perinçek'in de görüşünü alacak olan mahkeme, temyiz kararı verirse Ermenistan da davada taraflarından biri olacak.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek aihm zaferi