Cumhuriyet'e kayyum şoku!

Vakıflar İdaresi, Cumhuriyet Gazetesi'nin imtiyaz hakkını elinde bulunduran yeni vakıf yönetiminin aldığı kararları geçersiz saydı. Yeni yönetim toplantı yeter sayısı olmadan yeni yönetimi belirledi. Vakıflar İdaresi, o toplantı için "usulsüz" dedi. Böylece yeni yönetimin Cumhuriyet Vakfı'ndaki yetkileri düştü. Şimdi eski yönetimin bir kez daha bir araya gelmesi ve vakfı seçime götürmesi gerekiyor.

Cumhuriyet'e kayyum şoku!

Cumhuriyet Gazetesi yönetimi kayyuma mı devrediliyor?

Son yıllarda yaşadığı yönetim krizi ve yeni transferlerle tartışılan gazetede bu kez yönetim kurulunun geçersiz sayılması gündeme geldi.

Gazetenin imtiyaz hakkını elinde bulunduran Cumhuriyet Vakfı ile ilgili Vakıflar İdaresi rapor hazırladı. Raporda, yeni yönetimin göreve başladığı 18 Şubat tarihli toplantının usulsüz olarak yapıldığı belirtildi. O toplantıda alınan bütün kararlar da geçersiz sayıldı.

Vakıflar İdaresi'nin raporuna göre, 12 kişiden oluşan Yönetim Kurulu toplantısında sadece 5 kişi yer aldı. Toplantıya katılan Orhan Erinç ve Hikmet Çetinkaya'nın da aralarında olduğu beş kişi yeni yönetim kurulunu belirledi. İşte Vakıflar İdaresi bu toplantının yeter sayısının olmadığını saptadı ve alınan kararları iptal etti. Böylece, 18 Şubat'ta göreve getirilen 12 kişilik yönetim yetkisiz hale geldi.

Raporda, 18 Şubat öncesindeki Yönetim Kurulu üyelerinin, hukuken yeniden yetkili sayılacağı ifade edildi. Cumhuriyet Vakfı Yönetiminin bu isimlerle karar çoğunluğu sağlanarak yeni bir toplantı yapması gerektiği yazıldı.

Orhan Erinç, Hikmet Çetinkaya, Cüneyt Arcayürek, Akın Atalay ve Önder Çelik yeni yönetimi belirledi ve Atatürkçü isimleri yönetimden uzaklaştırdı.

Uzmanlar, Vakıflar İdaresi kararlarının kesin olduğunu ve uygulanması gerektiğini vurguladı. Aksi bir durumda ise Vakıflar İdaresi Vakfın yönetimini kayyuma devredebilir.

ulusalkanal.com.tr

cumhuriyet gazetesi