Teslim olan teröristler "Pişmanım" dedi

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK ile silahlı mücadelesi sürerken, ikna faaliyetleri de sonuç veriyor. Muş ve Van'da 2 PKK'lı teslim oldu. Pişman olduklarını söyledi.

Teslim olan teröristler "Pişmanım" dedi

Muş'ta ve Van'da terör örgütü PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan teröristler, duydukları pişmanlığı ve örgütün iç yüzünü anlattı.

Geçen yıl kandırılarak Irak'ın Zaho ve Gara bölgesinde terör örgütüne katılan 26 yaşındaki F.K, polis ekiplerinin 6 ay süren çabası sonucu ikna edilerek eli kanlı örgütten kurtarıldı.

Polis ekiplerince Muş'a getirilen F.K, ailesiyle buluşturuldu. Kavuşmada duygusal anlar yaşandı.

F.K, "Terör örgütünde bulunanlar sizlerle bir kez konuşsa sizleri tanısa hiçbiri dağlarda yaşamaz ve güvenlik güçlerine teslim olur. Polislerin çabasını görseler nasıl bir kandırılmışlığın içinde olduklarını anlarlar." diye konuştu.

Terör örgütünden kaçarak İran güvenlik güçlerine teslim olan ve Türkiye'ye gönderilen PKK'lı kadın terörist de örgüte katıldığı için pişman olduğunu ve Türk bayrağı altında yaşamak istediğini söyledi.

Teslim olan kadın terörist, örgütün siyasi ayağını da gözler önüne serdi. İlk olarak Silvan HDP binasına gittiklerini ve ardından terör kamplarına götürüldüklerini anlatan kadın terörist, "Cahilliğimden dolayı örgüte katılma gibi bir eylemde bulundum." dedi.

ulusal.com.tr

türkiye pkk terör van türk bayrağı muş