BİDOS'tan Çanakkale yürüyüşü

BİDOS, 15 Mart Pazar günü şehitlerimizi anmak için yürüyüş gerçekleştirdi. BİDOS üyeleri, ''Çanakkale geçilmez! Şiarıyla yaptığımız 14 kilometrelik doğa yürüyüşünde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale kahramanlarımızı sevgiyle, saygıyla, minnetle anıyoruz. Vatansever şehitlerimizin ruhları şad olsun'' diyerek yürüyüşü sona erdirdi.

BİDOS'tan Çanakkale yürüyüşü

Ulusal Kanal muhabiri Funda Tellici Çanakkale Deniz Zaferi'ni anmak amacıyla yürüyüş yapan BİDOS Derneği ile bir araya geldi. BİDOS üyeleri, günün anlam ve önemi hakkında, "Bu destansı zaferin temelinde biliyoruz ki güçlü bir inanç, büyük bir vatan aşkı ve özgürlük tutkusu vardır" dedi.

Bilecik Doğa Sporları(BİDOS) Derneği Bilecik'te tek doğa sporları olan dernek 2015 Temmuz ayında beş arkadaşın bir araya gelerek doğa yürüyüşleri yapmaya karar verdiler. 1 Mayıs 2016 tarihinde resmiyet kazandı. Bidos topluluğunun amacı her pazar Bilecik çevresi ve yakın illerin tarihi ve doğa güzelliklerini Bilecik halkıyla buluşturmak ve tanıtmak amacı oldu kurulduğundan bu yana 4 bin kilometre yol yürümüş ve bir o kadara yakın insanları doğa güzelliklerine buluşturmuştur.

BİDOS sadece doğa yürüyüşleri değil dağcılık ve tırmanış sporunu da önemsedi ve üç yıldır da bünyesinde kurduğu dağcılık kulübüyle Dağcılık Federasyonu'na üye oldu ve üç yıldır federasyona bağlı bir kulüp derneği olarak faaliyetlerine devam ediyor.

Bu arada Bilecik in turizmine katkıda bulunuyor çevde illerdeki kulüp ve derneklerle faaliyetlerini sürdürüyor. Bilecik kuruluşun ve kurtuluşun şehri olduğundan Osmanlı'nın söğüte yerleşmesinden kışlıktan yazlığa göç yolu projesinin (Sogutten_Domanice) hayata geçirilmesinin emeklerini sarf etmiş göç yolu projesini geçen sene ikincisini yürümüştür (beş geçe kamp kurarak altı gün içinde) tamamlamıştır. Sadece geçmiş tarihimizin tanıtımı değil yakın tarihimizde önem veren BİDOS önemli olan tarihi günlerimizin de anma ve kutlamalara önem verir. Bu hafta Çanakkale haftası sebebiyle 15 Mart 2020 pazar günü Çanakkale şehitlerini andı.

ulusal.com.tr

çanakkale Doğa yürüyüşü