355 köy yolu ulaşıma kapandı (hava durumu)

Karakış tüm yurtta etkili olmaya başladı. Doğu'da 355 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kazalara da neden oldu. Muş ve Sivas'ta yolcu otobüsü devrildi, 6 kişi yaşamını yitirdi.

Doğu'da kar, Güney'de fırtına, Güneydoğu'da sel.... Kara kış iyiden iyiye tüm yurtta hissedilmeye başlandı.

Bingöl, Elazığ, Sivas ve Siirt'te yoğun kar yağışı etkili. Bölgede ilk belirlemelere göre 355 köy yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl- Erzurum karayolunda tipi nedeniyle 50 araç mahsur kaldı. İl Özel İdaresi Ekipleri, mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için gece boyunca uğraştı.

Kar kazaları da beraberinde getirdi. Muş’ta bir yolcu otobüsü yoğun kar yağışı nedeniyle kontrolden çıkıp dereye uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi.

Bir kaza haberi de Sivas'tan geldi. Koyulhisar ilçesinde cenazeye gidenleri taşıyan otobüs devrildi, 16 kişi yaralandı.

Zonguldak sağnak yağmur ve fırtınaya teslim oldu. Denizde dev dalgalar oluştu. Sahil bandında bulunan birçok işletme büyük hasar gördü. Limanda 8 tekne fırtına nedeniyle battı.

Şiddetli yağmur Adıyaman'ı da vurdu. Çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Gece saatlerinde etkisini artıran yağmur sürücülere zor anlar yaşattı. Yetkililer su baskınlarına karşı vatandaşları uyardı.

Turizm başkenti Antalya'da da fırtına vardı. Akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli fırtına çok sayıda ağacı yerinden söktü. Saatteki hızı zaman zamaan 80 kilometreye ulaşan fırtına enerji nakil hatlarını da kopardı.

ulusal.com.tr

bingöl Elazığ Sivas siirt