11'inci Ulaştırma Kongresi başladı.

Türkiye'nin, başta da İstanbul'un ulaşım sorunları bir kez daha masaya yatırıldı. İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği 11'inci Ulaştırma Kongresi başladı. 3 gün sürecek kongrede, Türkiye'nin ulaştırma politikaları ele alınacak, sorunlara çözüm aranacak

11'inci Ulaştırma Kongresi başladı.

Türkiye'nin hava, kara ve deniz ulaşım yollarının masaya yatırıldığı 11'inci Ulaştırma Kongresi başladı. İnşaat Mühendisleri Odası'nın düzenlediği kongre 3 gün sürecek.

Yurdun dört bir yanından gelen mimar ve mühendisler, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'nde buluştu. Kongrede ön plana çıkan ise hükümetin ulaştırma politikaları.

Karayollarına dayalı ulaştırma, gelişmeyi engelleyen en önemli unsur. Türkiye de bu nedenle dünya standartlarının çok çok altında.

Aslında basit; bir o kadar da ekonomik olan çözüm yolu demiryolu ve deniz ulaşımını geliştirmek...

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe, bu konuda yetersiz kalan hükümetin çılgın projelerini eleştirdi. Gökçe'ye göre "Rant değil, insan odaklı çözüm üretmek" gerekiyor.

İnşaat mühendisleri, "çılgın projeler" ekosistemi yok ettiği gibi, kentleri de yaşanamaz hale getiriyor. Eğer acil önlem alınmaz ise yaşanacak kentler kalmayacak." diyor.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN

KAMERA: ŞENGÜL DERİN