CHP, Kandil'le görüşme talebinde bulundu mu?

CHP, Kandil'le görüşme talebinde bulundu mu? Siyaset kulisleri gün boyu bu konuyu konuştu. İddiaya göre, CHP'nin bir aday adayı, Cemil Bayık'tan destek istemek için randevu almak istedi, ancak talep reddedildi. Ulusal Kanal, Kandil'den randevu istediği iddia edilen Belediye Başkan adayına ulaştı ve ayrıntıları öğrendi.

CHP, Kandil'le görüşme talebinde bulundu mu?

Yerel seçimlerin İstanbul ayağı için CHP ile PKK arasında yapılan pazarlıklar farklı bir boyut kazandı. Bu kez irtibatın HDP'lilerle değil, Kandil'le kurulduğu iddia edildi.

Radikal Gazetesi'nin haberine göre, CHP'li bir belediye başkan aday adayı Kandil'le temas kurdu, Cemil Bayık'la görüşmek istedi, ancak talep kabul edilmedi.

İddiaya göre, Kandil'le teması kuran isim, İstanbul’un bir ilçesinde eskiden belediye başkanlığı yapmış, kamuoyu tarafından da yakından tanınan biri. Yeniden aynı ilçede aday adayı olan bu isim, Erbil’e gitti. Örgütün temsilciliğini yürüten isimlerle irtibat kuran CHP’li, randevu talebini iletti. CHP'li aday adayı hem kendisine hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için bir başka isme destek isteyecekti. Ancak KCK Yürütme Kurulu Başkanı Cemil Bayık’ın, bu talebi reddettiği öğrenildi.

Haberdeki tarif, Eski Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ı akla getirdi. Ulusal Kanal'ın ulaştığı Çapan, Erbil'e gittiğini doğruladı, ancak görüşme talebinde bulunmadığını söyledi.

“Ben bir süre önce Erbil'e gittim. Ancak böyle bir talebim olmadı. Bir doğalgaz santrali işi için Duhok'a gittim. Dönüşte de 6-7 saatlik yolculuğun ardından Erbil'e ulaştım. Oradan uçakla Türkiye'ye geldim. Ben parti yöneticisi değilim. Kim adına Kandil'le görüşeceğim.”

CHP ile HDP arasında İstanbul seçimleri için görüşmeler yapıldığı, bazı ilçe belediye başkanlıkları için pazarlıklar yürütüldüğü ortaya çıkmıştı.

ulusalkanal.com.tr