Celal Doğan da Erdoğan ile görüşmüş!

CHP'li Deniz Baykal'dan sonra HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan'ın da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile özel bir görüşme yaptığı ortaya çıktı. Doğan görüşmeyi doğruladı ancak "resmi değil bireyseldi" dedi. Görüşmede koalisyon ihtimalleri ve açılım süreci de gündeme geldi

Celal Doğan da Erdoğan ile görüşmüş!

Sadece CHP'li Deniz Baykal'ın değil HDP'li Celal Doğan'ın da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüştüğü ortaya çıktı.

Doğan kısa bir süre önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşme talebide kendisinden geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ile Dolmabahçe'de yapılan ortak açıklamaya sinirlenmiş, açılış adı altında yaptığı miting konuşmalarında HDP'yi hedef alan konuşmalar yapmıştı. Bu sözler sonrası Erdoğan ilk kez HDP'li biriyle görüşmüş oldu.

Doğan görüşmenin bireysel olduğunu iddia etti. Hürriyet'e konuşan Doğan, yaklaşık 1 saat süren görüşmede partisinin fikirlerini de Erdoğan'a iletti. Doğan, "Belediye Başkanıyken aşinalığımız, hukukumuz var. Gittik, geldik. Onun dışında da görüşmelerimiz oldu. Türkiye'nin bugünkü ortamını değerlendirme konusunda bir sohbetti." diye konuştu.

Kulislere yansıyan bilgilere göre konuşulan konular arasında; Öcalan'la HDP heyetinin görüştürülmemesi de vardı. Doğan bu yöndeki sorulara "Onlar ikili görüşme konusu. Bilgi verme şansım yok. Çok mesele konuştuk" yanıtını vermekle yetindi.

Doğan "resmi değildi" desede koalisyon olasılıklarınıda ayrıntılı olarak değerlendirdiler.

Doğan, "Tabii ki bunları konuştuk. Ama ayrıntıları söyleme şansım yok. Çünkü rıza almadan bir şey söyleme sansım yok. İki kişi arasındaki konuşma. AKP-HDP koalisyonu konuşulsa bile söyleme şansım yok, ayıp olur. Çünkü o konuda yetkili değilim." dedi.

ulusalkanal.com.tr

hdp celal doğan