Şaron'un cenazesi yarın

Sabra ve Şatilla Katliamının sorumlusu, "Beyrut Kasabı" olarak da anılan eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze töreni programı belli oldu. Cumartesi günü yaşamını kaybeden Şaron için Pazartesi günü devlet töreni düzenlenecek. Şaron Necef çölünde toprağa verilecek.

Şaron'un cenazesi yarın

Sabra ve Şatilla Katliamı'nın sorumlusu eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenazesi İsrail Meclisi'nde katafalka koyuldu. Şaron'un naaşını ziyaret etmek isteyenler için ücretsiz belediye otobüsü seferleri düzenlendi.

2006 yılından bu yana komada olan ve kalp krizi sonucu öldüğü bildirilen Şaron'un cenazesi Pazartesi yapılacak devlet töreninin ardından defnedilecek.

ES//

"Beyrut Kasabı" olarak da anılan Şaron'ın zenaze törenine, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Benyamin Netanyahu'nun yanısıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, eski İngiltere Başbakanı Tony Blair, Rusya alt meclisi Duma Başkanı Sergey Naryshkin, Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ve İspanya İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz'ın da katılması bekleniyor.

Yüzlerce Filistinli sivilin evlerinde öldürülmesine neden olan nokta vuruş operasyonlarının mimarı Şaron için taziye mesajları da gelmeye başladı. ABD Başkanı Obama, mesajında eski başbakanın İsrail’in güvenliğinin yanı sıra Amerika’nın da güvenliğini savunduğunu belirtti.

Şaron, İsrail'in güneyindeki Necef Çölü'ne 2000 yılında ölen eşi Lili Şaron'un yanına gömülecek

ulusalkanal.com.tr