Yalanı yüzüne çarptı!

İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in AİHM zaferiyle ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Türkiye'nin Eski Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, AİHM'in soykırım yalanı ile ilgili kararını, eline ulaşır ulaşmaz Fransa Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi. Soykırım yalanını yasa tasarılarıyla sürekli gündemde tutan Fransa'ya mesaj verildi.

Yalanı yüzüne çarptı!

Aydınlık Gazetesi'nin haberine göre, Türkiye'nin Eski Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu'nun karar çıkar çıkmaz, metni Fransa Dışişleri Bakanlığı'na gönderdiği öğrenildi.

Türkiye'yi soykırım yalanıyla ilgili psikolojik savaştan aklayan karar, Türkiye'nin Avrupa Konseyi'ndeki Daimi Temsilciliği'ne ulaştı. Karar buradaki ilk değerlendirmenin ardından Dışişleri Bakanlığı'na ve soykırım yalanıyla ilgili tartışmanın güçlü olduğu dış temsilciliklerimize ulaştırıldı.

Paris Büyükelçiliği de AİHM kararı eline ulaşır ulaşmaz, kritik bir hamle yaptı. Kararı bir üst yazıyla Fransa Dışişleri Bakanlığı'na gönderdi.

Fransa'nın Strassbourg şehrinde bulunan mahkeme kararı zaten hükümete de iletecekti. Ancak, Büyükelçi Burcuoğlu'nun bu yazısıyla, her fırsatta soykırım yalanını gündeme getiren Fransa'ya bir mesaj verilmiş oldu.

Türkiye'nin zaferini belgeleyen AİHM kararını bakanlığa gönderen Büyükelçi Burcuoğlu, 6 Ocak'taki Büyükelçiler Kararnamesi ile merkeze çekildi.

ulusalkanal.com.tr

Doğu Perinçek aihm ermeni işçi partisi