Nusaybin havadan görüntülendi

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki operasyonların neden yavaş ilerlediği İnsansız Hava Aracı görüntüleriyle ile bir kez daha ortaya çıktı. Görüntülerde dev barikatlar yer alıyor. Art arda oluşturulan barikatların çoğu bombalarla döşenmiş durumda.

Güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan bu görüntüler Mardin'in Nusaybin ilçesine ait.

İnsansız Hava Aracı sayesinde ilçedeki sayısız barikat işte böyle görüntülendi. Kimi 2 metre yüksekliğinde kimi daha fazla. Bazıları da beton harçla kuvvetlendirilmiş.

Kırmızı oklarla gösterilen dev barikatların hemen hemen hepsi bombalı tuzaklarla dolu. Sıra sıra yer alan barikatlar asker ve polisin ilerleyişini yavaşlatıyor. Çünkü barikatları kaldırmak bir yana etrafındaki tuzakları imha etmek zaman alıyor.

Güvenlik güçleri tespit edilen barikatlara hemen müdahale edemiyor. Operasyon bölgesinde halen siviller bulunuyor. Teröristler de asker ve polisin sivil hassasiyetini bildiği için vatandaşların bölgeden ayrılmasına izin vermiyor.

Mahalle aralarındaki barikatların etrafında ise PKK'lılar bulunuyor. Onlar da sarı dairelerle gösteriliyor.

İHA'nın görüntü aldığını farkeden teröristler havaya ateş açıyor.

Bazı sokaklarda ise brandalar yer alıyor. Bölücü terör örgütü üyeleri bu sayede yaptıkları barikatların ve hendeklerin fakedilmesini en aza indiriyor.

Güvenlik güçleri bu şartlar altında Nusaybin'de büyük başarılara imza attı. Kısa süre içinde 175 PKK'lı etkisiz hale getirildi, 391 EYP de imha edildi, 129 barikat kaldırıldı.

ulusalkanal.com.tr

mardin Nusaybin