Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın: Esas tehlike mevsimsel gripte

Başta Çin ve bazı ülkeleri etkisine alan Korona virüs ile ilgili her gün korkutucu haberler duyuyoruz. Binlerle ifade edilen ölümler, boşalan kentler… Peki bunlar ne kadar doğru? Akdeniz Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın virüs ile ilgili gerçekleri Ulusal Kanal’a anlattı. Yalçın, Korona virüs ile ilgili kamuoyunda kaygı ve korku uyandıran haberlerin bilimsel verilere dayanmadığını söyledi. Tespitlerine göre, Korona son yirmi yılda ortaya çıkan virüslerin en masumu. Esas tehlike ise mevsimsel gripte…

Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın: Esas tehlike mevsimsel gripte

Dünya genelinde büyük korku uyandıran Korona virüsü ile ilgili kamuoyu ne kadar doğru aydınlatılıyor? Virüs daha ne kadar yayılabilir?

Akdeniz Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Nevzat Yalçın, bazı haberlerin bilimsel gerçeklikten uzak olduğunu açıkladı.

İlk olarak Aralık ayında Çin’in Wuhan eyaletinde ortaya çıkan Korona virüsün Çin ve Uluslararası sağlık kuruluşlarının aldığı önlemler sayesinde hızlı seyrini yavaşlattığını söyledi. Prof.Dr. Yalçın’a göre ülkemizde salgının yayılma olasılığı yok.

Prof.Dr.Yalçın, esas tehlikenin mevsimsel grip salgını olduğuna dikkat çekti. O salgınlarda Aralık ayından bu yana 5 bin kişi hayatını kaybetti.

Mevsimsel gribe karşı korunmanın yolu da aşıdan geçiyor.

Aşı dışında alınması gereken kişisel önlemler de var.

ulusal.com.tr

koronavirüs