''Özerklikte ilk adım''

BDP yerel seçimlerde özerklik ilanı kapsamında okul inşaa etmeye başladı. Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde 3 katlı okul binası yapıldı. Burada 30 Mart’taki yerel seçimlerden sonra milli eğitim müfredatından bağımsız Kürtçe eğitim başlatılacağı belirtildi.

''Özerklikte ilk adım''

Açılım sürecinin özerklik aşaması için BDPokul inşaatına başladı. BDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş yerel seçimlerden sonra özerklik ilan edeceklerini açıklamıştı. Bunun nasıl yapılacağı şekillenmeye başladı. Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Yalaza köyünde 3 katlı okul binası yapıldı.

Hürriyet'in haberine göre bu okul inşaatı aynı zamanda BDP'nin özerklik planın bir parçası. Yapımı biten 3 katlı okulda 30 Mart’taki yerel seçimlerden sonra milli eğitim müfredatından bağımsız Kürtçe eğitim başlatılacak. Türkçe ve İngilizce ise seçmeli ders olacak. Okul, Öcalan’ın doğum günü olan 4 Nisan’da açılacak. BDP’nin yüzde 92.6 oranıyla en fazla oy aldığı Lice’den sonra Hakkari, Cizre ve Nusaybin’de de Kürtçe anadilde eğitim uygulamasına geçilecek.

Diyarbakır BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, okulun özerklikte ilk adım olduğunu söyledi.

Zümrüt, "Lice, öz yönetimin bir modeli ve başlangıcıdır. Bu aşamada bir ilktir. Kendi kendini yönetmenin bir ilk adımıdır. Bu süreçte eğitim ve sağlık adımları da vardır. Bu tür okullar 30 Mart’tan sonra yerel yönetimlerle biraraya gelinerek il ve ilçelerde yaygınlaşacaktır" diye konuştu.

uluslakanal.com.tr

eğitim diyarbakır özerklik BDP okul