Ekonomiden sorumlu yardımcı Aykut Erdoğdu olacak

16 Nisan sonrası suların durulmadığı CHP'de hareketlilik devam ediyor. Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Selin Sayek Böke'nin koltuğuna İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun oturacağı belirtildi. Yeni görevlendirmeye ilişkin CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğdu ile görüştüğü de öğrenildi.

16 Nisan Halk oylaması sonrası olağanüstü kurultay çağrıları ve istifalarla çalkalanan CHP'de hareketlilik devam ediyor.

Selin Sayek Böke ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü görevinden istifa etmişti. Parti sözcülüğüne Bülent Tezcan getirildi.

Ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevine ise İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun geleceği öğrenildi.

Hürriyetin haberine göre, yeni görevlendirme için CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Perşembe günü Erdoğdu'yu çağırarak MYK üyeliği teklifinde bulundu. Habere göre, Erdoğdu bu teklife olumlu yanıt verdi.

Aykut Erdoğdu'nun 17 Mayıs Çarşamba günü yapılacak Merkez Yönetim Kurulu toplantısına katılacağı da gelen bilgiler arasında.

Bu arada MYK’da yapılacak değişikliğin Erdoğdu ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu’nun Erdoğdu ile birlikte, Hakkı Süha Okay gibi bazı yeni isimleri de kurmayları arasına alacağı, bazı MYK üyeleriyle de vedalaşacağı konuşuluyor.

ulusalkanal.com.tr