Bursa'da cami civarında patlama

Bursa’da Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen ve nedeni henüz belirlenemeyen patlamada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı, "13 yaralımız var" dedi.

Bursa'da cami civarında patlama

Edinilen bilgiye göre, saat 17.25 sıralarında şehir merkezinde büyük bir patlama sesi duyuldu.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ulucami bahçesi batı kapısında meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı

Patlamanın kesin sebebi henüz bilinmiyor.

Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi.

Öte yandan vatandaşlar canlı bomba paniğiyle sağa sola kaçışıyor.

Öte yandan polis, Ulucami'nin batı cephesinde bir kadının yerde kanlar içinde yattığını görerek, canlı bomba olma ihtimali üzerine alarma geçti.

Olay yerinde alınan ilk bilgilere göre, polis canlı bomba üzerinde duruyor. Güvenlik kuvvetleri ikinci bir patlama ihtimaline karşı vatandaşları uzaklaştırıyor.

PATLAMANIN HEMEN SONRASINI MUHABİRLER ANLATTI

TRT, patlamanın doğal gazdan kaynaklandığını öne sürdü. DHA muhabiri Hüseyin Tuncer, bir kadının hayatını kaybettiğini bildirdi.

CNN Türk'e bağlanan DHA muhabiri Fuat Kars, patlamanın caminin batı kapısında meydana geldiğini bildirdi. Patlamanın şehrin birçok yerinden duyulduğu belirtildi. Muradiye Devlet Hastanesi'ne 6 yaralının götürüldüğü belirtildi. Kars, "Patlamanın neden meydana geldiğini henüz bilinmiyor, meydan oldukça kalabalıktı. Polis telsizlerinden 6 yaralı olduğu bilgisi geçiyor. Tek patlama olduğu duyuldu, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı" ifadelerini kullandı.

Mesut Alan (İHA muhabiri), çevre dükkanların camlarının kırıldığını söyledi. Ekipler patlamanın kaynağına dair araştırmalara devam ediyor.

Son dönemde bölgedeki güvenlik önlemlerinin arttırıldığı bildirildi. Ulu Camii'nin olduğu bölge, etrafı her zaman kalabalık olduğu bir bölge. Her gün yüzlerce hem yerli hem yabancı kişilerin ziyaret ettiği bir yer.

Yerel Olay TV muhabiri Burak Demirci, "Bursa'nın göbeğinde büyük bir patlamanın olduğunu biliyoruz. Patlama, paniğe neden oldu. Tabii patlamanın olduğu saatte Ulu Camii çevresinde rutin bir kalabalığın söz konusu olduğunu söyleyebilirim. Patlama anından itibaren bölge güvenlik koridoru altına alındı. Şu an Atatürk Caddesi trafiğe kapatılmış durumda. Tam patlamanın olduğu noktaya giremediğimizi belirtelim. Patlamanın canlı bomba saldırısı olup olmadığı bilinmiyor. Ancak altyapı çalışması vardı ve o çalışmalar devam ediyordu. Ekipler, patlamanın altyapı çalışmalarından dolayı meydana gelip gelmediğini inceliyor. Ekipler, patlamayı canlı bomba saldırısı üzerinde yoğunlaştırdı. Bu bilgiler tabii teyide muhtaç bilgiler, resmi kaynaklardan açıklanmadı" ifadelerini kullandı.

ULUSAL KANAL MUHABİRİ: VÜCUDU PARÇALANMIŞ KADIN CESEDİ VAR

Ulusal Kanal Bursa Muhabiri Sevim Erol'un bölgeden bildirdiğine göre, patlama bölgesinde vücudu parçalanmış kadın cesedi bulunuyor.

BURSA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği, Ulu Camii’nin yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bugün saat 17.26’da Bursa Osmangazi ilçesi Ulu Camii'nin batı kapısı yakınında bir patlama meydana gelmiştir. İntihar bombacısı olduğu düşünülen bir bayan şahıs, üzerindeki düzenekle kendisini patlatmıştır. Olayda ilk belirlemelere göre 7 vatandaşımız yaralanmış olup, en yakın sağlık kuruluşlarına ulaştırılmıştır. Olayla ilgili emniyet birimlerimiz çalışmalarına devam etmektedir" denildi.

DÜNYA SALDIRI HABERİNİ 'ACİL' KODUYLA DUYURDU

Haber ajansları Reuters ve AP, Bursa'daki patlamayı 'acil' koduyla dünyaya geçti.

Patlama nedeninin canlı bomba olduğu belirtilen haberlerde, Türkiye'nin son aylarda terör örgütleri IŞİD ve PKK tarafından birden fazla kez bombalı saldırılara hedef olduğu hatırlatıldı.

Haberlerde, ABD Büyükelçiliği'nin dün yayınladığı uyarı mesajına da yer verildi.

SAĞLIK BAKANI MÜEZZİNOĞLU: 13 YARALI TEDAVİ ALTINDA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise gazetecilere yaptığı açıklamada, ambulanslarla 13 yaralarının hastanelere taşındığını belirterek, "13 hastamız arasında ağır diyebileceğimiz ciddi bir vaka yok çok şükür. Diğer bütün yaralılarımıza da Allah'tan acil şifalar diliyorum. Kulak çınlaması gibi ayaktan gelen vakalarla birlikte hastaneye müracaat sayısı şu anda son bilgi, yaklaşık 20 civarına ulaştığı şeklinde." dedi.

"TERÖRİST 25 YAŞLARINDA"

Saldırgana ilişkin gerekli incelemelerin İçişleri Bakanlığınca yapıldığına işaret eden Müezzinoğlu, "Terörist 25 yaşlarında bayan, parçalanmış vaziyette. Kimlik bilgileri ve ilişkili olduğu yapıyla ilgili İçişleri Bakanlığımız gerekli incelemeleri yapıyor." diye konuştu

ulusalkanal.com.tr

bursa patlama Ulu Cami